Campion european de kickboxing la 17 ani: „Tata m-a trimis la sport pentru că mă băteam pe stradă“

0
0

La doar 17 ani, Nino Daniel Pattvean, elevul antrenorului Dan Mocanu – poliţist la rutieră, este deţinătorul centurii europene la profesionişti la kickboxing, după ce l-a învins, într-un meci dramatic, pe luptătorul Adrian Peţenchea de la clubul Knock-Down Timişoara, campion mondial la acest sport.

image

De aproape doi ani şi jumătate practică acest sport şi s-a apucat la insistenţele tatălui său, care era supărat pe el pentru că se bătea pe stradă.

"E un sport dur şi trebuie să depui mult efort ca să ajungi sus. Nu e pentru oricine acest sport, trebuie să ai inimă tare. Tata m-a îndemnat să mă duc la un sport, chiar la K1, pentru că mă băteam pe stradă. Mi-a spus că dacă tot mă bat, să o fac în ring şi să mă disciplinez. Chiar m-a disciplinat acest sport", spune Nino Pattvean.  

A bătut un campion mondial 

"Mi-am dorit din toată inima să câştig, pentru că m-am pregătit foarte mult pentru acest meci. A fost visul meu să ajung aici. Sunt campion european la categoria 71 de kg, la profesionişti. Adversarul meu e campion mondial. Nu m-a speriat treaba asta, pentru că eram extrem de motivat. Mi-am jucat şansa. Meciul s-a terminat în reprinza a patra prin KO tehnic. E primul meci în care nu m-am accidentat. Mi-am stăpânit foarte bine emoţiile", spune găeşteanul.

Când s-a întors la şcoală, toată lumea l-a felicitat. "Colegii mi-a spus: El Nino, eşti foarte bun. Dirigintele meu, Nicolae Androne, mi-a transmis să am succes în continuare şi să ajung cât mai sus", spune campionul european.

Dan Mocanu, antrenor la Respect GYM Găeşti, ne-a spus despre elevul său că este un sportiv de viitor şi că este unul dintre cei mai talentaţi copii din câţi a avut până acum. 

"În urmă cu doi ani a intrat pentru prima dată într-o sală de kickboxing. După părerea mea e cel mai talentat copil care a trecut pe la mine pe la sală, în condiţiile în care am avut sute, poate mii de copii la sală la noi. Previziunile mele s-au adeverit. A avut 24 de meciuri, toate câştigate. Când şi-a cunoscut adversarul am avut convingerea că va învinge. Chiar am avut un pariu cu tatăl lui care îl susţine necondiţionat în sportul ăsta, el fiind sceptic. Eu i-am spus că va încheia meciul înainte de limită şi aşa a fost. Au fost câteva luni în care s-a pregătit special pentru meciul ăsta. A dat jos şi câteva kilograme pentru a intra în categorie", ne-a spus Dan Mocanu.

image

Nino este elev în clasa a XI -a, la Colegiul Naţional "Vladimir Streinu" Găeşti. Vrea să devină poliţist ca şi antrenorul său. Îi mai place să joace baschet cu prietenii şi să iasă cu ei în oraş. Respect GYM Găeşti continuă să se impună prin sportivii săi în lumea luptelor MMA din România, având sportivi de marcă la multe categorii.

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite