Bătrână internată într-un azil, moartă de frig. Dosar penal pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu

0
Publicat:

O femeie de 88 de ani, internată la un centru pentru persoane vârstnice din comuna dâmbovițeană Conțești, a murit de hipotermie. Oamenii legii au fost anunțați despre acest caz de Spitalul Județean din Târgoviște.

UPU Târgoviște. FOTO C.S.
UPU Târgoviște. FOTO C.S.

Azilul de bătrâni se află în satul Mereni din Conțești. Femeia a murit Spitalul Județean din Târgoviște, acolo unde a ajuns cu ambulanța, chemată de angajații azilului.

Polițiștii Municipiului Târgoviște au fost sesizați de către un reprezentant Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște cu privire la faptul că o pacientă a decedat în jurul orei 15.41. din primele verificări, oamenii legii au stabilit că o femeie de 88 de ani, beneficiară a unui centru pentru persoane vârstnice, din localitatea Mereni, a fost transportată la spital pentru acordarea de ajutor medical, fiind bănuită de hipotermie și alte afecțiuni medicale. Din nefericire, femeia a decedat, urmând ca în urma necropsiei să se stabilească cu exactitate cauza decesului”, a precizat, pentru „Adevărul”, agent de poliție Lazăr Ștefania, din cadrul IPJ Dâmbovița.

O echipă mixtă formată din polițiști ai Poliției Răcari, ai Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a efectuat verificări cu privire la respectarea condițiilor legale de către centrul de bătrâni, fără a fi constate nereguli.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu, cercetările fiind preluate de către un procuror de pe lângă Judecătoria Răcari”, a mai precizat sursa citată.

Se pare că certificatul medico-legal arată că decesul s-a produs din cauza unui șoc hipotermic, ambulanțierii arătând că bătrână avea o temperatură corporală de 28 de grade Cesius.

Potrivit stirileprotv.ro, azilul din Mereni a fost construit de primăria Conțești, care l-a concesionat unei organizații private. Șeful centrului exclude posibilitatea ca femeia să fi suferit de frig în clădire și susține că, probabil, mașina de salvare nu era încălzită. Este contrazis însă de echipajul ambulanței, iar distanța între Mereni și Târgoviște este de numai 42 de kilometri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite