Asistaţii social, reduşi la tăcere în Târgovişte. Cum a reuşit administraţia locală să reducă drastic numărul puturoşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgovişte are de gând să rezolve încet, dar sigur, problema asistaţilor social care sunt o moară atârnată de bugetul oraşului. Edilul Cristian Stan anunţă că numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut, la nivelul municipiului, de trei ori într-un singur an.

Imagine indisponibilă

”Având în vedere sesizările anterioare formulate de către administraţia locală, la nivelul lunii decembrie 2018, municipiul Târgovişte a înregistrat cel mai mic număr de scutiri medicale aferente asistatior sociali, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat. Astfel, numărul de adeverinţe medicale de scutire de efort a scăzut la 48, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul adeverintelor era de 164, iar acum 2 ani, se înregistrau 235 de astfel de documente”, afirmă Cristian Stan.

Edilul mai spune că numărul dosarelor de ajutor social s-a menţinut în jurul cifrei de 290, în condiţiile în care, în anul 2016, numărul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila între 800 şi 1000 de dosare.

La începutul anului 2018, Cristian Stan anunţa, într-o conferinţă de presă, că aproape toţi beneficiarii de ajutor social din Târgovişte veneau cu scutiri medicale pentru a nu mai presta muncă în folosul comunităţii.

Tot atunci, Stan a sesizat aceste aspecte către Poliţie.

„Este dosar la Poliţie, dar trenează. S-au sesizat anul trecut (…). Cele mai multe adeverinţe sunt emise de medici specialişti. Am sesizat Colegiul Medicilor, ni s-a răspuns că este treaba medicului respectiv. Cred că ar trebui şi din zona unor instituţii cu mai multă aplecare pe anumite documente să se constate… Mie mi se pare greu să pun la îndoială un diagnostic medical, nu ştiu, nu mă pricep, nu e treaba mea. Eu îmi fac datoria de a sesiza o situaţie care mi se pare cel puţin ciudată. Cred că este cea mai mare frecvenţă de îmbolnăvire care poate exista la o categorie distinctă a târgoviştenilor. Cei care iau ajutor social reprezintă categoria cea mai bolnavă din municipiul Târgovişte. Nu există altă categorie care să fie mai predispusă la tulburări depresive anxioase recurente şi de toate felurile decât beneficiarii de ajutor social”, declara, în februarie 2018, Cristian Stan.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite