Ajutor pentru Ucraina. Copiii şi femeile fugite din calea obuzelor, găzduite în tabărele Magicamp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MagiCamp / Facebook
FOTO: MagiCamp / Facebook

Cunoscută pentru campaniile de ajutorare a copiilor bolnavi de cancer, dar şi pentru faptul că le aduce micuţilor loviţi se soartă un zâmbet pe buze, tabăra Magicamp devine, pentru o perioadă, casă şi pentru refugiaţii din Ucraina.

Românii s-au urnit, încă din prima zi de război, pe cont propriu, şi i-au ajutat pe refugiaţii din Ucraina. Şi astăzi, în a cincea zi de la izbucnirea conflictului, mii de ucrainieni aşteaptă să intre în România, în special femei cu copii, pentru că bărbaţii au rămas să lupte.

Fugiţi din calea obuzelor lui Putin, nouă copii şi trei mămici au ajuns la Brăneşti, în judeţul Dâmboviţa, acolo unde funcţionează tabăra Magicamp. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 19 ani (doi băieţi de 9 şi 7 ani, şi fete de 19, 17, 16, 15, 12, 11 şi 5 ani).

„Suntem tare mândri de toată mobilizarea comunităţii noastre magice care ne-a sărit în ajutor în acest weekend (voluntari, donatori, traducători, avocaţi) ca, de altfel, de toţi românii care în aceste zile dau exemple de omenie ce fac înconjurul lumii”, au transmis, pe Facebook, reprezentanţii Magicamp.

În tabăra din Brăneşti mai sunt 27 de locuri libere, care pot fi oferite refugiaţilor. 

Şi la Lunguleţu localnicii s-au pregătit pentru primirea de refugiaţi din Ucraina. Câteva zeci de paturi au fost instalate în căminul cultural din localitate. Tot aici au fost aduse alimente care sunt păstrate în frigidere, dar şi alimente greu perisabile. În continuare localnicii aduc ajutoare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Război în Ucraina. Consilierii lui Putin, tulburaţi de anunţul liderului rus privind pregătirea armelor nucleare. Situaţii în care Rusia ar lansa un atac nuclear VIDEO

LIVE TEXT | A cincea zi a războiului din Ucraina. Harkovul, lovit masiv de tiruri de rachete Grad: zeci de civili morţi şi sute răniţi. Imagini înfiorătoare

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite