Afaceristul Daniel Ştefănescu, plasat sub control judiciar într-un dosar de înşelăciuni în domeniul imobiliar în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, fondatorul Gersim Impex, a fost plasat sub control judiciar în dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar care vizează complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, decizia instanţei nefiind definitivă.

Blocuri Ploiesti. FOTO Arhivă
Blocuri Ploiesti. FOTO Arhivă

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins, vineri, propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de arestare preventivă a lui Daniel Ştefănescu, dispunând plasarea lui sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit Agerpres.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul altui inculpat - Costea Corneliu Claudiu.

De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Alexandru-Bogdan Grigorescu, dispunând punerea acestuia în libertate.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă.

Procurorii PCA Ploieşti au extins ancheta în dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar care vizează complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, la audieri fiind duse, joi, mai multe persoane, între care şi omul de afaceri Daniel Ştefănescu.

"S-a reţinut că, în perioada 2022 - 2023, inculpaţii au ajutat un dezvoltator imobiliar din Ploieşti să îşi ascundă o parte din patrimoniu, atât înainte de intrarea, cât şi după intrarea în insolvenţă, prin diferite acte efectuate (de exemplu au preluat părţi sociale ale societăţii pentru suma de 100 lei, în condiţiile în care un singur bun din activul societăţii valora 3.000.000 euro, sau au mărit, în mod fictiv, datoriile pe care le avea firma faţă de unele persoane). Toate aceste acte au dus la menţinerea în eroare a persoanelor vătămate cu care dezvoltatorul imobiliar încheiase promisiuni de vânzare-cumpărare în White Tower şi City Gate, cu reprezentarea ideii că în viitor vor deveni proprietarii imobilelor, creându-le falsa impresie că dezvoltatorul imobiliar are fonduri suficiente pentru a finaliza construcţiile, deşi singura consecinţă urmărită a fost imposibilitatea executării silite, deci a acoperirii prejudiciilor cauze, în sumă totală de aproximativ 2.000.000 euro", arată procurorii.

În acest dosar mai sunt cercetaţi avocatul Vlad Nichita şi omul de afaceri Lupu Mihai (dezvoltator imobiliar), aflaţi în stare de arest preventiv. De asemenea, Lupu Mărioara (dezvoltator imobiliar) şi un notar se află în arest la domiciliu, iar un alt notar este sub control judiciar.

Totodată, directorul adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Ploieşti, Rita Neagu, şi Lucian Bălescu, şef serviciu din cadrul Direcţiei de Dezvoltare Urbană, sunt cercetaţi în acest dosar sub control judiciar, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi opt infracţiuni de complicitate la înşelăciune.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite