A IV-a ediţie a Taberei de Pictură, la Târgovişte, în ciuda pandemiei de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tabara de pictura

A IV-a ediţie a Taberei de Pictură a debutat, luni, 20 iulie. Evenimentul este organizat de CJ Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Tabăra de pictură are loc în perioada 20-26 iulie, sub genericul „Altarul Culorilor”.

Târgoviştea va fi loc de întâlnire şi de creaţie pentru nouă artişti din ţară şi din străinătate. Pe parcursul celor şapte zile, aceştia vor avea ocazia să descopere frumuseţile locale. 

„Lucrările realizate în cadrul taberei vor rămâne în patrimoniul Centrului Judeţean de Cultură. Vernisajul expoziţiei se va desfăşura sâmbătă, 25 iulie 2020, începând cu ora 18:00, la sediul CJCD. După vernisaj, publicul se va bucura de o întâlnire cu un alt gen de artă, muzica, în cadrul unui concert de tangouri celebre, susţinut de artişti ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”, intitulat „Magia muzicii”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Artiştii vor merge marţi, 21 iulie, în vizită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, pentru a găsi surse de inspiraţie. 

„Artiştii de cele mai multe ori ştiu să dăruiască, iar dumneavoastră asta faceţi pentru că amprenta dumneavoastră poate să vorbească generaţiilor viitoare. Semnătura dumneavoastră poate rămâne sute de ani. Să nu uităm că primele semne ale omului sunt cele plastice. Nu a rămas muzică, nu a rămas literatură. Semnele plastice ale omului sunt primele şi singurele care au rămas. Aveţi acest dar de a transmite mai departe starea pe care o aveţi chiar la Târgovişte”, a precizat artistul Mihai Şerbănescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite