50 km de inele de centură pentru Târgovişte şi celelalte oraşe din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centura tgv

Autorităţile judeţene au aprobat, în ultima şedinţă a lui 2020, un proiect de hotărâre ce priveşte iniţierea unui parteneriat între judeţul Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea unor obiective de investiţii care să sprijine în mod real dezvoltarea comunităţilor dâmboviţene.

Principalul motiv al acestui demers îl reprezintă descongestionarea traficului din municipiul Târgovişte şi cele 5 oraşe din judeţ, reducerea poluării mediului şi micşorarea timpilor petrecuţi în trafic. Practic, odată realizate aceste inele de centură, zonele urbane vor deveni atractive pentru posibilii investitori.

Nu în ultimul rând, inelele de centură vor duce la diminuarea numărului de accidente rutiere având în vedere că nu vor tranzita localităţile, spun autorităţile.

Propunerea de parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în baza art. 5 din OUG nr. 101/2020 privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020, are în vedere implementarea următoarelor investiţii:   

– legătura drumurilor naţionale DN 71 şi DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 - Ploieşti, pentru creşterea accesibilităţii în zonele urbane ale Municipiului Târgovişte şi oraşului Găeşti;

– drumul de legătură la drumul naţional DN 71, pentru asigurarea optimizării traficului rutier şi accesibilităţii în zonele urbane ale localităţilor Pucioasa şi Fieni;

– drumul de legătură la drumul naţional DN 71 şi limita de sud a comunei Tărtăşeşti, pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a oraşului Răcari şi către zona metropolitană Bucureşti.

„Într-o primă etapă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va realiza documentaţiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora şi a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat şi să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanţarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi de la bugetul de stat şi local”, a precizat CJ Dâmboviţa. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite