Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Centura Timişoara Vest. Ministrul Cătălin Drulă vrea două benzi pe sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea pe Centura Timişoara Nord
Intrarea pe Centura Timişoara Nord

CNAIR a dat ordinul de începere a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei Centurii Timişoara Vest.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat câştigătorul firmei care va elaborara Studiului de Fezabilitate al Centurii Timişoara Vest. Este vorba de sectorul care ar întregi inelul rutier extern al Timişoarei, care ar însuma aproximativ 14 kilometri.

Proiectantul care realizează documentaţia este Search Corporation, valoarea contractului fiind de 3.658.195 lei fără TVA.           

Studiul de fezabilitate va fi finalizat şi predat în 12 luni de la data de începere a contractului.

“Finalizarea centurii oraşului Timişoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcţiona pe deplin, mai ales la un oraş în câmpie, decât dacă este un inel complet.
 

Centura Nord (în trafic) şi Centura Sud (în construcţie) au fost proiectate, din păcate, cu o bandă pe sens şi nu mai putem schimba trecutul. Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul şi îmi doresc să fie un drum modern şi sigur, cu două benzi pe sens şi separatoare mediane, aşa cum merită în 2021 un oraş de importanţa Timişoarei.
 

Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură”, a transmis Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Imagine indisponibilă

Search Corporation, înfiinţată în 1991, este una dintre cele mai importante firme de inginerie din România, specializată în servicii de proiectare, consultanţă şi management în domeniul infrastructurii de transport rutier şi a celui de transport aerian. 

Fondatorul companiei este Michael M. Stanciu, specialist cu o experienă vastă în domeniul ingineriei de infrastructură rutieră, coordonator a numeroase proiecte de construcţie autostrazi şi poduri în Statele Unite ale Americii.


Vă mai recomandăm:

Stadiul fizic al centurii Timişoara-Sud este de circa 22%. Imagini de pe şantierul viitorului pasaj peste DN 59 VIDEO

FOTO Primii metri de asfalt au fost aşternuţi pe şoseaua de centură Timişoara-Sud

Probleme pe şantierul centurii Timişoara-Sud. Se vor produce noi întârzieri în execuţie
 

FOTO Noi imagini de pe şantierul centurii Timişoara Sud. Lucrările au fost concentrate în zona Utvin


VIDEO Şantierul centurii de ocolire Sud a Timişoarei, văzut din dronă. „Stadiul lucrărilor este foarte slab”

FOTO Se va amenaja un sens giratoriu între Centura Sud Timişoara şi Drumul Boilor

FOTO Drumarii lucrează cu motoarele turate la centura Sud a Timişoarei. Antreprenorul italian şi-a luat rolul în serios

FOTO Au început lucrările la centura de Sud a Timişoarei. Viaţa trebuie să meargă mai departe

A fost lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timişoara Vest. „Îmi doresc să rezulte un drum cu două benzi pe sens“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite