20 august, data la care fiecare pacient care a trecut pe la Spitalul Judeţean din Târgovişte îşi va putea verifica istoricul medical din faţa calculatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean din Târgovişte vrea să ţină evidenţa pacienţilor într-o bază mare de date şi pentru asta a luat de la Fondul de Dezvoltare Regională 6 milioane de lei.  Specialiştii în IT spun că softul îi va ajuta enorm pe medici, care vor avea la îndemână tot istoricul pacienţilor care s-au tratat la spital de diferite afecţiuni.

Practic printr-un singur click, doctorul şi cadrele medicale vor putea afla istoricul medical al pacientului. Prin acest soft în valoare de 6 milioane de lei, conducerea Spitalului Judeţean spune că vrea să informatizeze serviciile medicale din unităţile de la Târgovişte, Moreni şi Găeşti.

“Baza de date va putea fi accesată de oricare spital din ţară, deci nu numai din judeţul nostru sau  din spitalu nostru,  în momentul în care pacientul are nevoie de îngrijire medicală. De asemenea, pacientul îşi va putea verifica singur istoricul medical” dr. Radu Petrescu, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

În primă fază se va crea o bază de informaţii, urmând ca pe viitor, alături de acestea să se regăsească şi fotografia pacientului, sau înregistrarea video a unei operaţii. Astfel, spitalele vor avea o bază completă de date cu dosarele electronice ale pacienţilor şi a bolilor de care aceştia suferă.

image


 

“Dorim să avem un cost real al pacientului, dorim să  fie totul automatizat, prin coduri de bare, prin dosar electronic şi chiar nedorim ca conducerea spitalului să aibă acces la acest  soft informatic, să aibă o viziune exactă a tuturor activităţilor din cadrul instituţiei”, ne-a spus Ene Gabriel, Şef Serviciu Informatică şi Statistică Medicală.

Baza de date va putea fi accesată de oricare spital din ţară, în momentul în care pacientul are nevoie de îngrijire medicală.  Soful ar urma să fie operaţional de la 20 august.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite