VIDEO Intervenţie la -21 de grade Celsius desfăşurată de pompieri, care au stins un incendiu ce a cuprins o casă aflată într-o zonă izolată şi greu accesibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Neagra Şarului. FOTO ISU Suceava
Incendiu Neagra Şarului. FOTO ISU Suceava

Pompierii suceveni au intervenit la -21 de grade Celsius pentru a stinge flăcările ce au cuprins o casă aflată într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă şi în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.

În seara zilei de 28 februarie 2018, pe la ora 23.30, militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu sprijinul a cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şaru Dornei, au intervenit cu trei autospeciale, două motopompe şi o ambulanţă SMURD,  pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din satul Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava.

Intervenţia s-a desfăşurat pe o temperatură de -21 de grade Celsius, în condiţiile în care locuinţa, parter + mansardă, construită din lemn, era cuprinsă de flăcări în totalitate şi se afla într-o zonă izolată, cu un drum acoperit de zăpădă şi în pantă abruptă, imposibil de parcurs cu autospecialele de stingere.

Astfel, salvatorii au desfăşurat un dispozitiv de intervenţie pe o distanţă de aproximativ 150 de metri şi au acţionat timp de aproape patru ore, în condiţiile vitrege menţionate mai sus, până la stingerea ultimelor focare.

Casa şi bunurile aferente au ars pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi (amprenta la sol), iar pereţii, exteriori şi interiori, s-au degradat. Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 100.000 de lei.

Intervenţie la -21 de grade Celsius a pompierilor

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost stins la ora 04.30.

Alte ştiri pe această temă:

Pompierii aflaţi în timpul liber au salvat o femeie din pensiunea cuprinsă de flăcări

VIDEO Incendiu la o casă din Ploieşti. Un bărbat are arsuri pe faţă

O femeie din Hânceşti, găsită moartă în casă. Salteaua şi lenjeria de pat erau arse

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite