VIDEO Doi interlopi au fost trimişi în judecată după o răfuială ca-n Bronx pe terasa unui restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Muscă, de 49 de ani şi Gheorghe Nechifor, de 43 de ani, doi interlopi fălticeneni din garda veche au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată pe inculpaţii Constantin Muscă şi Gheorghe Nechifor, cercetaţi în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au arătat că până la jumătatea lunii august 2017 între persoana vătămătă, fostul boxer Lucian Atănăsoaie şi inculpaţii Constantin Muscă şi Gheorghe Nechifor nu au existat neînţelegeri, ancheta stabilind că relaţiile dintre aceste persoane erau relativ normale.

Ulterior datei de 20 august 2017 între Atănăsoaie şi grupul său de prieteni din comuna Bogdăneşti, respectiv între inculpaţi şi grupul lor de prieteni din Fălticeni, au intervenit disensiuni care s-au materializat în incidente de natură violentă. Din cercetări a rezultat că în ziua de 22 august 2017, Lucian Atănăsoaie a avut un incident cu inculpatul Constantin Muscă, iar în ziua de 23 august 2017, tot aceasta l-a agresat pe inculpatul Gheorghe Nechifor.

În cursul zilei de 24 august 2017, atât inculpaţii cât şi Lucian Atănăsoaie au circulat prin mai multe locuri din municipiul Fălticeni, fiecare urmărind să se întâlnească cu celelalte persoane.

S-a stabilit în cadrul anchetei că în seara zilei de 24 august 2017, în jurul orei 19.30, inculpatul Gheorghe Nechifor se afla pe terasa restaurantului Imperial din municipiul Fălticeni, având asupra sa un sac din rafie în care avea mai multe săbii.

Din cercetări a rezultat că, pe la ora 20.00, inculpatul Gheorghe Nechifor l-a contactat pe Constantin Muscă şi amândoi s-au deplasat pe terasa aceluiaşi restaurant, Nechifor fiind observat de martorii oculari având asupra sa acelaşi sac din rafie.

Bătaie cu săbii, cuţite şi sticle în faţa a 40 de martori

La ora 22.12, în acelaşi local a intrat Lucian Atănăsoaie, urmat de mai multe persoane. Observându-l pe fostul boxer, după un scurt schimb de replici, inculpaţii Gheorghe Nechifor şi Constantin Muscă au scos din sacul de rafie două săbii artizanale şi s-au năpustit asupra victimei cu intenţia de a-i aplica lovituri în partea superioară a corpului.

Pentru a se apăra de atacul acestora, Atănăsoaie a luat un scaun cu care a reuşit să oprească unele dintre loviturile aplicate de agresori, dar cu toate acestea a suferit multiple plăgi tăiate la mâini şi la coapsa piciorului stâng.

Răfuială ca-n filme pe o terasă din Fălticeni

La momentul respectiv pe terasa localului se aflau aproximativ 20 – 40 de persoane, cele mai multe dintre acestea s-au speriat şi au părăsit în grabă terasa ori s-au ascuns în restaurant, iar unele dintre aceste persoane au încercat să-i tempereze pe agresori, exercitând acte de violenţă (de intensitate redusă) asupra acestora.

Pe lângă faptul că a fost tulburată în mod grav ordinea şi liniştea publică, incidentul generat de cei doi inculpaţi a produs distrugeri în localul public.

Lucian Atănăsoaie a reuşit într-un final să părăsească zona terasei, s-a urcat în maşina unui prieten care l-a transportat până la Spitalul municipal Fălticeni. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul clinic de urgenţă „Sfântul Spiridon” din municipiul Iaşi, unde a rămas internat până la data de 28 august 2017.

Medicul legist care a examinat victima a stabilit că aceasta a prezentat plagă tăiată faţa volară pumn şi mână stângă cu secţiune de arteră ulnară, nerv ulnar, nerv median şi tendoane flexoare superficiale degete 2 – 3 şi profund deget 2; plagă tăiată faţa dorsală 1/3 medie cu 1/3 proximală antebraţ stâng. S-a apreciat că sunt necesare în vederea vindecării un număr de 65 – 70 zile de îngrijiri medicale. Medicul legist a precizat că la minim 12 luni de la data incidentului va putea opina cu privire la eventualele sechele infirmizante (invalidante).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Răfuială ca-n Bronx pe terasa unui restaurant. Un fost boxer a fost atacat cu săbiile de membrii unui clan rival

Viaţa de jupâni a interlopilor de top ajunşi în spatele gratiilor

Ultima şmecherie a interlopilor. Cum sunt „amendaţi” tinerii care au relaţii amoroase fără aprobarea infractorilor

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite