VIDEO Răfuială ca-n Bronx pe terasa unui restaurant. Un fost boxer a fost atacat cu săbiile de membrii unui clan rival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi indivizi cunoscuţi cu antecedente penale s-au bătut ca în filme pe o terasă din Fălticeni. Constantin Muscă şi Gheorghe Nechifor, înmarmaţi cu săbii, s-au luat la bătaie cu Lucian Atănăsoaie şi amicii săi, aceştia din urmă lovind cu pumnii, cuţitele, scaunele sau sticlele ce le-au căzut la îndemână. Trei dintre combatanţi s-au ales cu leziuni serioase, însă doar Atănăsoaie a ajuns la spital.

În ultima perioadă, municipiul Fălticeni pare a fi sat fără stăpân. Mai mulţi indivizi cu antecedente penale fac regula prin oraş, răfuindu-se ori de câte ori se întâlnesc. Aceştia nu ţin cont nici de faptul că în zonă se află persoane nevinovate şi se bat ca-n „Haiducii lui Şaptecai”. Ultima ispravă a avut loc joi seara, în jurul orei 22.15, pe terasa restaurantului Imperial. Încăierarea pare a fi descprinsă din filmele cu mafioţi, bătăuşii atacându-se reciproc cu săbii şi cuţite.

Pe terasa localului se aflau Constantin Muscă, de 49 de ani şi Gheorghe Nechifor, de 43 de ani, doi interlopi fălticeneni din garda veche, care au intrat în conflict cu membrii găştii lui „Blană”, în frunte cu fostul boxer Lucian Atănăsoaie.

În momentul în care pe terasă au apărut Atănăsoaie şi amicii săi, Muscă şi Nechifor , care erau înarmaţi cu săbii, pe semne că se aşteptau să fie atacaţi, i-au luat la omor pe membrii grupării lui „Blană”. Terasa era plină de clienţi, oamenii începând să fugă care încotro în speranţa că vor scăpa nevătămaţi.

Lucian Atănăsoaie a fost părăsit de camarazii săi, care au ieşit în stradă şi au încercat să-l sprijine pe fostul boxer, aruncând când şi când cu câte un scaun sau o sticlă, principalul lui sprijin fiind George Leonte, de 32 de ani. Altercaţia a durat 60 de secune, timp în care Lucian Atănăsoaie a fost tăiat cu sabia, Constantin Muscă a încasat o sticlă în cap dar şi mai mulţi pulmi, în timp ce Gheorghe Nechifor a fost şi el tăiat cu un cuţit. Cele două grupări erau înarmate cu săbii şi cuţite, aşteptându-se la o confruntare sângeroasă.

Răfuială ca-n filme pe o terasă din Fălticeni

;

Atănăsoaie a avut noroc, fostul sportiv reuşit să scape de loviturile extrem de periculoase aplicate de către Muscă şi Nechifor. Fostul boxer la categoria grea s-a deplasat la Spitalul din Fălticeni pentru a primit îngrijiri medicale, având o rană destul de serioasă la una dintre mâini. Ceilalţi doi combatanţi nu au mers la spital, deşi Muscă avea o leziuni puternică la cap, iar Nechifor a fost tăiat cu cuţitul la picior.

Reprezentanţii IPJ Suceava au transmis un comunicat de presă cu privire la această răfuială, însă conform poliţiştilor suceveni, pe terasa restaurantului Imperial pare să fi fost un eveniment minor.

„La data de 24.08.2017, ora 22.15, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizata prin SNUAU 112 despre faptul că pe terasa unui bar din localitate a izbucnit o altercaţie.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, fiind solicitat şi sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, stabilindu-se că în jurul orei 22.00, doi bărbaţi de 49 de ani şi respectiv, 43 de ani, ambii din municipiul Fălticeni, se aflau pe terasa barului respectiv, intrând în conflict cu doi tineri de 25 şi 32 de ani, tot din localitate.

Cele patru persoane s-au lovit reciproc, utilizând inclusiv obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, tânărul de 25 de ani suferind leziuni care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.

În urma investigaţiilor efectuate, au fost identificate toate persoanele participante, urmând ca în cadrul activităţilor de cercetare penală, derulate sub coordonarea unităţii de parchet competente să se stabilească cu exactitate condiţiile producerii agresiunii dar şi participaţia penală a autorilor şi să se dispună măsurile legale care se impun.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de <<lovire sau alte violenţe>>, <<distrugere>>, <<tulburarea ordinii şi liniştii publice>> şi „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase>>”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Suceava.

Lucian Atănăsoaie a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru o altercaţie desfăşurată la clubul „La Lăutari” din Fălticeni

La data de 14 mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată pe inculpaţii Florin Lefter, Tudor Marian Artenie, Cătălin Mandiuc, Andrei Alexandru Iordăchioae, Constantin Claudiu Hluşcu şi Lucian Atănăsoaie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept, de obiecte periculoase.

Anchetatorii au reţinut faptul că în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2014, în timp ce erau în faţa clubului „La Lăutari” din municipiul Fălticeni, Lucian Atănăsoaie şi Marius Ilie Cişcovschi au fost bătuţi de inculpaţii Florin Lefter, Constantin Claudiu Hluşcu, Tudor Marian Artenie, Cătălin Mandiuc şi Andrei Alexandru Iordăchioaie, ultimii trei fiind înarmaţi cu bâte şi rozetă, obiecte contondente pe care le-au folosit la lovirea celor două persoane, care au suferit leziuni traumatice minore.

De asemenea, la data de 22 noiembrie 2014, în jurul orei 22.30, fiind însoţit de suspectul M.T., inculpatul Lucian Atănăsoaie a pătruns în incinta barului SC Aresfam Prest SRL din comuna Râşca, în scop de răzbunare, unde l-a lovit pe Tudor Marian Artenie, care a suferit leziuni minore. Prin acţiunile de lovire săvârşite în loc public în prezenţa unui număr mare de persoane, Lucian Atănăsoaie a tulburat ordinea şi liniştea publicş. În urma loviturilor încasate, Tudor Marian Artenie a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de 4 – 6 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii suceveni au stabilit că „în drept, faptele inculpaţilor Lefter Florin, Artenie Tudor Marian, Mandiuc Cătălin, Iordăchioaie Alexandru şi Hluşcu Constantin Claudiu care la data de 08/09.11.2014, aflaţi într-un loc public şi înarmaţi cu obiecte periculoase – corpuri contondente – pari – (Mandiuc, Iordăchioaei şi Artenie) au exercitat cu intenţie acte de violenţe asupra persoanelor vătămate Atănăsoaie Lucian şi Cişcovschi Marius Ilie cauzând leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 3 – 5 zile de îngrijiri medicale (pentru Cişcovschi Marius) şi au tulburat ordinea şi liniştea publică, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 alin. 1, art. 193 alin. 2 Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 Cod penal şi portul fără drept de obiecte periculoase prev. de art. 372 alin. 1 lit. a, alin. 2 Cod penal, în cauză fiind aplicabile pentru toţi inculpaţii prevederile art. 77 lit. a Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal”.

De asemenea, faptele inculpatului Lucian Atănăsoaie, care la data de 22 noiembrie 2014, în jurul orei 22.30, într-un  loc public, incinta unui bar din comuna Râşca, a tulburat ordinea şi liniştea publică şi a exercitat acte de violenţe asupra persoanei vătămate Tudor Marian Artenie, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 4 – 6 zile de îngrijiri medicale, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În acest dosar, în primă instanţă, Lucian Atănăsoaie a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare de către Judecătoria Fălticeni. Decizia magistraţilor fălticeneni nu este definitivă.

Alte ştiri pe această temă:

Tinerii care s-au bătut cu săbiile la intrarea în clubul Midi vor fi cercetaţi sub control judiciar

Cum scapă nepedepsiţi huliganii-ninja, după ce au atacat cu săbiile un echipaj medical. Asistentul şi şoferul au alergat pe câmpuri, prin întuneric

Vadik Gigi Zavera (Gigioc), plasat în arest la domiciliu. Interlopul s-a bătut în centrul oraşului pentru supremaţie cu săbii, cuţite şi ţevi

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite