Vânător împuşcat accidental în picior de un coleg care a vrut să tragă după un iepure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a petrecut la o partidă de vânătoare organizată în localitatea suceveană Volovăţ. FOTO: Arhivă
Accidentul s-a petrecut la o partidă de vânătoare organizată în localitatea suceveană Volovăţ. FOTO: Arhivă

Un vânător în vârstă de 43 de ani din comuna suceveană Volovăţ a fost împuşcat accidental, într-un picior, de un coleg care a vrut să tragă după un iepure, în timpul unei partide autorizate, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, un vânător de 43 de ani care se afla, sâmbătă, la o partidă autorizată, a fost împuşcat din greşeală, în piciorul stâng, de un alt vânător, în vârstă de 68 de ani, din Suceava.

În urma verificărilor, s-a stabilit că 14 vânători şi nouă gonaci au participat, sâmbătă, la o vânătoare de iepuri şi vulpi organizată în baza unei autorizaţii de vânătoare colective eliberate de AJVPS Suceava, pe fondul cinegetic Comăneşti. Totodată, poliţiştii au stabilit că vânătorul de 68 de ani are permis de armă tip B vizat la zi, permis de vânătoare permanent eliberat de AJVPS Suceava şi certificat de asigurare cu valabilitate până în mai 2016.

În urma cercetărilor preliminare s-a stabilit că incidentul s-a produs pe fondul nerespectării obligaţiilor de păstrare a distanţelor corespunzătoare între vânători, respectiv de efectuare a tragerii asupra vânatului.
Astfel, vânătorul de 68 de ani a tras un foc de armă în direcţia unui iepure, zonă în care se afla şi celălalt vânător, de 43 de ani, iar din cauză că aceasta se afla în zona tirului, trei dintre alicele rezultate l-au lovit în gamba stângă.

Cele trei alice i-au fost extrase bărbatului, care nu a rămas internat şi nici nu a depus plângere.
Poliţiştii fac în acest caz cercetări pentru vătămare corporală din culpă, iar arma de vânătoare de calibrul 12 şi tubul cartuş descoperit la faţa locului au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite