Primarul din Tătuleşti a fost împuşcat în inimă, la o partidă de vânătoare. Lucian Istrate era gonaci, fiind omorât accidental de un consătean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătorii care au participat la partida de dimineaţă au fost chemaţi de anchetatori la locul faptei, pentru cercetări.(Foto: Alina Mitran)
Vânătorii care au participat la partida de dimineaţă au fost chemaţi de anchetatori la locul faptei, pentru cercetări.(Foto: Alina Mitran)

Lucian Istrate, primarul comunei oltene Tătuleşti, în vârstă de 49 de ani, se afla la o partidă de vânătoare de fazani şi iepuri, autorizată, la care participau şapte vânători, deţinători legal de armă de vânătoare, şi cinci gonaci. Primarul era unul dintre gonaci, fiind împuşcat accidental de un bărbat în vârstă de 43 de ani, de fel tot din Tătuleşti, dar cu domiciliul în Piteşti.


Tragicul eveniment s-a petrecut astăzi, în jurul orei 11,00, pe un fond de vânătoare din afara localităţii Tătuleşti. Cel care a apelat numărul unic de urgenţă 112 a fost tocmai vânătorul care l-a împuşcat accidental.

Primarul a fost urcat într-o maşină şi transportat către spital, întâlnirea cu ambulanţa având loc în localitatea Jitaru, unde medicul de pe ambulanţă a constatat decesul, corpul neînsufleţit fiind ulterior transferat în maşina Serviciului de Medicină Legală.

La data de 9 ianuarie a.c., prin SUAU 112, am fost sesizaţi de către un bărbat, de 43 ani, din municipiul Piteşti, despre faptul că, în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare, din comuna Tătuleşti, la o partidă de vânătoare, a împuşcat accidentat, în zona pieptului, un bărbat, de 49 ani, din comuna Tătuleşti, participant la vânătoare.
La scurt timp, bărbatul împuşcat a decedat.

Din primele cercetări, s-a stabilit că partida de vânătoare, de fazani şi iepuri, era autorizată, la aceasta participând 7 vânători, deţinători legali de armă de vânătoare, şi 5 gonaci. Persoana decedată nu este deţinătoare de armă de vânătoare, aceasta participând în calitate de gonac.
S-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
“, se spune, sec, în comunicatul IPJ.

Copilul bărbatului care l-a împuşcat pe primar, mort tot din focul unei puşti de vânătoare

La Tătuleşti, sătenii care au auzit de grăzăvie şi-au amintit de o altă tragedie, care are legătură cu bărbatul cercetat pentru ucidere din culpă. Ca o ironie, bărbatul care l-a împuşcat astăzi pe primar şi-a pierdut, în urmă cu şase-şapte ani, un copil într-un incident petrecut la domiciliul altui vânător, unde a mers să se joace cu prietenul său. Cei doi copii s-au jucat cu arma de vânătoare a proprietarului casei, neasigurată, arma descărcându-se accidental.

localnic tătuleşti

Localnicii îşi amintesc de incidentul în care şi-a pierdut viaţa copilul celui care astăzi l-a împuşcat pe primar

Primarul din Tătuleşti a fost împuşcat în inimă, la o partidă de vânătoare

Spre zona unde s-a petrecut tragicul incident nu s-a mai putut trece ieri, aproape toată ziua, din ordinul anchetatorilor. Oamenii care au auzit şi au venit să vadă ce se întâmplă s-au oprit, rând pe rând, în punctul indicat de poliţişti. Doar vânătorii care au participat la partida de vânătoare desfăşurată de dimineaţă au ajuns, unul câte unul, la locul faptei, să le explice anchetatorilor ce s-a întâmplat.

Unul dintre aceştia, chemat de acasă, le-a declarat jurnaliştilor înainte de a ajunge din nou pe deal că a fost la vânătoare, însă a plecat înainte de incident, după ce a căzut pe gheaţă şi s-a ales cu o durere puternică de spate.

„Nu se mai naşte altul ca el în judeţul ăsta!“

În comuna Tătuleşti, sătenii au primit cu groază vestea că primarul Lucian Istrate, aflat la al doilea mandat, şi-a pierdut viaţa. Consătenii săi ştiau că uneori mai participă la partidele de vânătoare (la Tătuleşti se organizează, în această perioadă, săptâmânal partide de vânătoare, spun tot sătenii).

Era un om extraordinar. Nu se mai naşte altul ca el în judeţul ăsta! M-au chemat şi pe mine aseară la vânătoare, dar le-am spus că nu mă mai duc. Am fost şi eu vânător, însă am predat arma, am terminat. Acum am auzit ce s-a întâmplat şi am venit să văd, însă, vă spun, omul ăsta..., ca el mai rar“, sunt cuvintele unui localnic, însă în aceeaşi notă vorbeşte despre primar toată lumea. 

A fost un om care s-a dedicat comunei, a făcut totul pentru comună: şi puţuri, şi asfalturi şi toată lumea împăcată, toată-toată. N-are nimeni ce să zică de el. Era la al doilea mandat şi-l lua şi pe al treilea. Am auzit îngrozită. Am auzit-o pe mama lui, că suntem vecini, gard în gard, că ţipă şi am întrebat-o «Geto, ce-ai, fa, de ţipi?». «Mi-au împuşcat băiatul!»“, a povestit, plângând, vecina primarului.

Acasă au ajuns şi cei doi copii ai săi, un băiat şi o fată, studenţi. Copleşiţi de durere, susţinuţi de rude şi prieteni, au ales să nu răspundă întrebărilor jurnaliştilor. 
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite