UPDATE Ultimul drum pentru soacra preşedintelui Băsescu. Mai mulţi pedelişti au venit la funeralii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socrii lui Traian Băsescu, Aurora și Gheorghe Andrușca
Socrii lui Traian Băsescu, Aurora și Gheorghe Andrușca

Soacra preşedintelui Traian Băsescu, decedată vineri, la ora 17.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, va fi condusă duminică pe ultimul drum. Înmormântarea este programată începând cu ora 12.00, la Cimitirul "Eternitatea" din Burdujeni sat.

Ora 15.20: În momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al soacrei preşedintelui Băsescu a fost scos din prăznicarul unde fusese depus pentru a intra în biserică, unde s-a oficiat slujba de înmormântare, s-a împărţit pomană. Pungile cu câte un colac, un prosop, o lumânare şi o cutie de chibrituri au fost împărţite de apropiaţii familiei Andruşca, printre care şi Traian Băsescu.

Ora 13.00: Cortegiul funerar a plecat spre cimitirul în care îşi va duce somnul de veci soacra preşedintelului Traian Băsescu. Oficialii de la Bucureşti au plecat spre aeroportul din Salcea, de unde vor decola spre Bucureşti.

Ora 12.00: A început slujba de înmormântare a Aurorei Andruşcă.

Funeralii Aurora Andruşcă

Ora 11.30: Un avion cu mai mulţi membri ai Guvernului şi nume grele din PDL a terizat pe Aeroportul Salcea, de lângă Suceava. Ei au fost preluaţi de un microbuz, care i-a dus la  Biserica „Sf. Treime“. Printre pedeliştii care au venit la înmormântarea soacrei lui Traian Băsescu se numără Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Anca Boagiu şi Radu Berceanu.

Ora 11.00: Curtea Bisericii unde este depus trupul neînsufleţit al soacrei lui Traian Băsescu este arhiplină. Sute de oameni, de la rude, cunoscuţi, oficialităţi locale şi oameni simpli, au venit să o conducă pe ultimul drum pe Aurora Andruşcă.

Ora 8.25: Aurora Andruşcă (83 de ani) locuia împreună cu soţul ei, Gheorghe Andruşcă, în cartierul sucevean Burdujeni sat, iar moartea femeii i-a bulversat pe toţi cei care au cunoscut-o.

Maria Băsescu, soția președintelui, și Ioana, fiica lor cea mare, au stat toată noaptea la priveghi. Lumea aduce flori și coroane pentru a-și lua rămas bun de la Aurora Andrușca. Vezi AICI Cum o descriu cunoscuții pe soacra peședintelui.

image

Preotul Adrian Pîrlac, paroh la Biserica „Sf. Treime“, a declarat că ştia de problemele de sănătate ale Aurorei Andruşca. „Atât ea, cât şi soţul ei erau buni enoriaşi. Veneau frecvent la biserică şi se spovedeau de 2-3 ori pe an. Pentru biserica noastră este o mare pierdere", a declarat preotul Adrian Pîrlac.

A murit soacra lui Traian Băsescu

Aurora şi Gheorghe Andruşca erau căsătoriţi de aproape 60 de ani, iar în cursul anului 2005 cei doi soţi au fost serbaţi la Primăria Suceava, alături de alte 142 de cupluri, cu ocazia aniversării „Nunţii de aur".

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite