Un tânăr de 26 de ani, fără pic de experienţă, este noul şef al sistemului de sănătate din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul şef al DSP Suceava, Adrian Ianovici, împreună cu directorul adjunct Cătălina Zorescu
Noul şef al DSP Suceava, Adrian Ianovici, împreună cu directorul adjunct Cătălina Zorescu

Inginerul Adrian Ianovici este noul director al DSP Suceava. În vârstă de doar 26 de ani, tânărul inginer este noul şef al sistemului de sănătate sucevean deşi nu are experienţă în acest domeniu. Funcţia de director al instituţiei de sănătate publică judeţeană Suceava a devenit vacantă dupa ce directorul unităţii, doctorul Ludovic Abiţei, a anunţat că şi-a dat demisia, ca urmare ar unor presiuni la care a fost supus.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Suceava, are un nou director în persoana inginerului Adrian Ianovici,un tânăr în vârstă de 26 de ani, acesta fiind numit prin ordinul semnat de secretarul de stat Alin Iulian Ţucmeanu. Ianovici care este absolvent al unei facultăţi de Inginerie Alimentară la o universitate din Bucureşti a ajuns să devină şef peste sănătatea publică din judeţul Suceava după ce fostul director, doctorul Ludovic Abiţei, şi-a dat demisia.

Nu se ştie ce îl recomandă pe Adrian Ianovici ca şef al DSP Suceava, deoarece până în prezent el a fost câteva luni director la o firmă de distribuţie, după care a fost angajat ca funcţionar public la Primăria din Fălticeni.

Chiar dacă Andrei Ianovici a încercat să susţină că nu în cunoaşte Alin Iulian Ţucmeanu, au apărut tot felul de informaţii cum că între aceştia există o oarecare legătură şi ar fi petrecut şi unele concendii împreună.Conform declaraţiei de avere depuse la Primăria municipiului Fălticeni, noul director al DSP Suceava deţine, la cei 26 de ani ai săi, proaspăt împliniţi, patru parcele de teren agricol, cea mai mică de 6.500 de metri pătraţi şi cea mai mare de 10.000 de metri pătraţi, o casă la Bucşoaia, o alta la Moldoviţa, un apartament în Suceava, un automobil fabricat în 2009 şi nu are nicio datorie bancară.

Experinenţa lui Andrei Ianovici care să-l recomande ca şef al DSP Suceava este una aproape inexistentă, chiar dacă el a încercat să-şi arate calităţile.

“Am lucrat ca director într-un magazin, după care mi-am desfăşurat activitatea la Primăria Fălticeni. Am lucrat, timp de aproape patru luni, în aparatul de control al primarului. Împreună cu domnul primar, ne-am deplasat pe tot ceea ce înseamnă apă, canal, adică toate problemele care au apărut în aparatul de control al primarului de acolo”, a precizat Andrei Ianovici.

Nou instalatul director al DSP Suceava, Andrei Ianovici a dat ca sigur faptul că va opera restructurări în cadrul structurii de sănătate publică judeţeană.

“Odată ce am preluat activitatea de execuţie, va trebui schimbată structura comitetului director. In mare parte comitetul director va fi acelaşi, doar cu câteva persoane mai puţin. O să trebuiască să mă sfătuiesc pe problema aceasta şi cu doamna doctor Cătălina Zorescu (n.r. – directorul adjunct al DSP Suceava). Încă nu am ajuns la o concluzie, s-ar putea să rămână, s-ar putea să schimbăm, s-ar putea să mai adăugăm. Cert este că dorinţa este de a gândi transparent, împreună, spre a tinde către performanţă, pentru că două compartimente sunt foarte mult pentru o persoană, mai ales şi controlul şi activitate de execuţie”, a spus Andrei Ianovici, care a declarat că va participa la un concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava

Andrei Ianovici a spus că va fi performant în activitatea sa, dar modul în care îşi va pune în practică expertiza nu îl poate face public în acest moment.

“O să fac performanţă, dar nu pot să vă spun cum, că nu pot să văd în viitor, dar o să fac tot posibilul şi, îmi doresc ca prin iniţiativa mea, să fac performanţă în cadrul DSP şi să-mi stimulez capacităţile intelectuale pe toate segmentele de activitate din cadrul direcţiei noastre pentru că este o instituţie cu importanţă sinegvanon, de aceea, în momentul în care am luat această funcţie, m-a onorat, dar în acelaşi timp m-a şi responsabilizat. Sunt anumite probleme în administraţia centrală a DSP care, deocamdată ţin familiar de noi, pe care o să încercăm să le rezolvăm aici. La Suceava sunt nişte probleme de ordin managerial pe care le vom rezolva. Până a cum a fost performanţă managerială, dar nu s-a putut ţine sub control pentru că sunt două segmente foarte complexe”, a precizat Andrei Ianovici.

Fostul director executiv al DSP Suceava, doctorul Ludovic Abiţei, arătat că a fost supus unor presiuni pentru a renunţa la funcţia de şef al DSP Suceava.

 “Te doare când vezi modalitatea lor de a proceda, dar când se pun tunurile pe tine, te conformezi şi te retragi. Dacă sistemul medical nu mai putea funcţiona cu mine în funcţia de director, m-am retras”, a spus Ludovic Abiţei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite