Un piroman a îngrozit o întreagă comună după ce a provocat mai multe incendii în toiul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Locuitorii comunei Cornu Luncii din judeţul Suceava au avut o noapte de coşmar din cauza unui piroman care a dat foc unor case şi grajduri. Cinci femei au suferit atacuri de panică. O tânără însărcinată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Şase proprietari, din satul  Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectaţi de incendii, în noaptea de 11 spre 12 august, în urma unei acţiuni intenţionate.

Au intervenit la faţa locului pompierii militari şi lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini şi Baia, cu 8 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate locuinţele a doi proprietari care se învecinau, în aceeaşi curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân (cca 10 tone), aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunţat spre ora 4 00. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanţă) şi au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pe timpul intervenţiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Misiunile pompierilor de lichidare a flăcărilor s-au încheiat în jurul orei 6:00.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Clujul, cel mai scump oraş din România. Un clujean trebuie să muncească 12 ani ca să îşi permită un apartament

Efectul pandemiei pe piaţa imobiliară: pensiune cu piscină la preţ de apartament

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite