Un boschetar ce şi-a omorât cu sălbăticie prietenul de pahar într-un garaj din Suceava a fost condamnat la 13 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un boschetar ce şi-a omorât cu sălbăticie prietenul de pahar. FOTO Adevărul
Un boschetar ce şi-a omorât cu sălbăticie prietenul de pahar. FOTO Adevărul

Mihai Nastasiu, un recidivist de 39 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor. El este acuzat că după o ceartă avută cu un prieten de pahar l-a bătut pe acesta până a murit. Victima şi-a dat ultima suflare într-un garaj din municipiul Suceava.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Mihai Nastasiu la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Decizia magistraţilor suceveni nu este una definitivă.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecat pe inculpatul Mihai Nastasiu (39 de ani), din comuna Dumbrăveni, dar care locuieşte efectiv pe raza municipiului Suceava, recidivist, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Anchetatorii au stabilit că victima Florin Fodor, în vârstă de 53 de ani, era prieten cu martorul Mihai Derla, de 32 de ani, care locuieşte temporar într-un garaj amplasat pe strada Oituz din Suceava. Cei doi consumau destul de des băuturi alcoolice atât în diverse localuri şi baruri din oraş, cât şi la garajul respectiv. O altă persoană care frecventa acel garaj şi care socializa cu cei doi prieteni de pahar era inculpatul Mihai Nastasiu.

În cursul zilei de 9 noiembrie 2017, Florin Fodor s-a întâlnit cu Mihai Derla şi au consumat băuturi alcoolice. În jurul orei 22.45, cei doi au mers la garaj cu intenţia de a mai consuma băuturi alcoolice. La scurt timp, în acel loc a ajuns şi Nastasiu, care a vorbit cu victima şi cu martorul Mihai Derla. Cei trei au băut împreună bere.

La un moment dat, între inculpat şi victimă s-a iscat o altercaţie verbală ce a degenerat rapid în îmbrânceli reciproce. Au ieşit în afara garajului, unde Fodor a fost proiectat la pământ, moment în care inculpatul a iniţiat un atac furibund asupra sa, lovindu-l cu pumnii şi picioarele în corp şi în zona feţei. În apărarea victimei a intervenit martorul Mihai Derla, care a fost şi el agresat de inculpat, fiind înlăturat, tras de păr şi împins într-o parte.

În cele din urmă, agresorul a încetat să-şi mai lovească partenerul de pahar, l-a târât în interiorul garajului, aşezând-l pe pământ, culcat pe o parte. La scurt timp, inculpatul a plecat de la faţa locului, iar Mihai Derla a sunat la 112, solicitând intervenţia medicilor. Nu după mult timp, Florin Fodor a decedat.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, „moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui traumatism cerebral cu hematom subdural emisferic stâng instalat prin ruptura arterei cerebrale stângi şi contuziei cerebrale, asfixiei mecanice prin aspirarea sângelui în căile respiratorii inferioare ca urmare a fracturii de piramidă nazală. Leziunile au putut fi produse prin loviri active, repetate cu mijloace contondente urmate de cădere”.

Alte ştiri pe această temă:

Crimă înfiorătoare în Spania: un român şi-a înjunghiat copilul de nouă ani

Un bărbat şi-a ucis prietenul pe care-l bănuia că are o aventură cu soţia lui. Orbit de furie, l-a lovit cu patentul în cap, cu pumnii şi picioarele, apoi i-a dat foc

Criminalul care şi-a ucis iubita şi a îngropat-o pe dealurile de la marginea oraşului a fost arestat

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite