Taxă de protecţie cerută comercianţilor din pasul Palma. Ce păţeau cei care nu plăteau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, anunţă că au destructurat un grup infracţional specializat în fapte de şantaj şi infracţiuni asociate. Făptaşii le cereau taxe de protecţie comercianţilor care vând diferite produse în pasul Palma.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, faptele au fost comise în perioada 2021-2022. 

Suspecţii le cereau bani comercianţilor din pasul turistic Palma-Suceviţa, pe motiv că aceştia şi-ar fi desfăşurat activitatea comercială pe terenuri care le aparţineau presupuşilor şantajişti. 

În situaţia în care nu plăteau, tonetele comercianţilor erau vandalizate. Făptaşii le distrugeau maşinile, frigiderele şi loveau tonetele cu topoarele pentru a induce o stare de panică. 

„Dosarul instrumentat vizează fapte de şantaj comise în perioada 2021-2022 faţă de comercianţi din zona pasului turistic Palma - Suceviţa, care deţin tonete în zonă şi cărora bărbaţii din satul Ciumarna, comuna Vatra Moldoviţei le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani inducandu-le o stare de teamă şi invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceştia îşi desfăşurau activitatea”, a arătat Ionuţ Epureanu.

Cei patru indivizi care, după spusele oamenilor legii, făceau parte dint-o grupare specializată în şantaj, au fost prinşi în flagrant în cursul zilei de sâmbătă, 8 ianuarie. Asupra lor s-au găsit 1.500 de lei şi 4.500 de euro.

„Ulterior, au fost obţinute şi puse în executare, împreună cu luptători SAS - IPJ Suceava şi lucrători IJJ Suceava, patru autorizaţii de percheziţie domiciliară, la cele 4 persoane de pe raza localităţii Vatra Moldoviţei, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi alte fapte asociate. În urma acestor activităţi a mai fost indisponibilizată suma de 21.000 Euro, fiind ridicate şi alte bunuri şi înscrisuri care interesează cauza”, a mai arătat Epureanu.

Doi  bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi sunt cercetaţi în libertate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

A dat lovitura în SUA cu suplimente pentru slăbit. Cum a inspirat-o pe Luiza Petre supa de pui a bunicii

Povestea fabuloasă a românului care a fost aproape să-l asasineze pe Ceauşescu, fără să ştie. Cum a reuşit să traverseze Oceanul şi să trăiască visul american

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite