Suceveni trimiși în judecată de DNA pentru trafic de influență, trafic de droguri și deținere ilegală de arme

0
Publicat:

Cei doi au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv. Aceștia au cerut drept mită 50.000 de euro unui bărbat care urma să fie condamnat pentru o infracțiune la regimul rutier.

procurori DNA Suceava, FOTO: Alina Iosif
procurori DNA Suceava, FOTO: Alina Iosif

Doi bărbați din Suceava au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență, trafic de droguri dar și pentru deținere ilegală de arme și muniție.

Procurorii spun că, perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, suma de 50.000 euro.

Cei doi au lăsat să se creadă că au influență asupra unor magistrați din cadrul unei curți de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

La data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi dat unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro, urmând că apoi să vireze și restul de bani.

Lucrurile s-au complicat însă în momentul în care apelul martorului a fost respins, iar ulterior, acesta a fost încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse; privative de libertate.

Bărbatul a formulat plângere împotriva celor doi, supărat că a dat bani, dar tot a ajuns la închisoare, iar procurorii au intrat pe brad.

Ulterior, la  data de 11 mai 2023, în contextul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, la locuința unuia dintre inculpați au fost descoperite cantitatea de 992,9 grame droguri de mare risc, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării și 50 de cartușe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

La data de 12 mai 2023, judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție, măsură care a fost prelungită.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite