DNA: Două persoane judecate pentru trafic de influenţă; ar fi cerut bani pentru a interveni la conducerea ANPC

0
Publicat:

Două persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut şi primit bani de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis că pot interveni pe lângă factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii unei firme.

Sediul DNA
Sediul DNA

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a două persoane fizice fără calităţi speciale, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada noiembrie 2022 - 6 aprilie 2023, cei doi ar fi pretins, iniţial, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 20.000 euro, care, ulterior, a crescut la 40.000 euro şi un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părţile sociale pe care acesta din urmă le deţinea în cadrul unei societăţi comerciale.

"În schimbul acestor foloase, cei doi inculpaţi i-ar fi promis omului de afaceri că îşi vor exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceştia să dispună redeschiderea activităţii societăţii comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpaţi i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni şi pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceştia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce priveşte aceeaşi societate,” precizează anchetatorii.

„În contextul menţionat şi pentru acelaşi motiv, în perioada 11 aprilie - 23 mai, unul dintre bărbaţi, ar fi pretins de la acelaşi om de afaceri, mai întâi suma de 40.000 euro şi ulterior suma de 100.000 euro, din care, la data de 24 mai, ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranşă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite