Suceveanul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare a ajuns din nou în arest. De ce refuză să se supună legilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhiva
FOTO: arhiva

Bărbatul este cunoscut pentru ieşirile avute în trecut, când a cerut să fie la cârma ţării în locul preşedintelui Traian Băsescu.

Cornel Cernoschi, bărbatul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare şi conduce fără permis, având numele său inscripţionat pe plăcuţele de înmatriculare, a ajuns din nou în arest, după ce a fost oprit de poliţiştii suceveni. 

Bărbatul nu ascunde faptul că umblă nestingherit prin judeţ fără a deţine permis de conducere, fiind de părere că nu are nevoie de un astfel de document. 

Suceveanul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar are experienţă în arest, având în trecut pedepse cu închisoarea chiar şi de câte 8 luni pentru aceleaşi fapte. 

Autorităţile continuă cercetările şi vor decide ce măsură vor lua de această dată împotriva bărbatului. 

Cornel Cernoschi face parte dintr-o mişcare care contestă deciziile statului şi consideră că oamenii nu ar trebui să se supună unor legi care controlează diverse aspecte din viaţa omului de rând. 

În anul 2010 suceveanul a cerut să-i fie cedat locul lui Traian Băsescu, motivând că-i reprezintă pe românii care nu votează. Bărbatul a solicitat, cu doi ani înainte, şi postul de guvernator al Moldovei, susţinând că este nepotul lui Ştefan cel Mare.

În septembrie 2007, acesta a depus o petiţie la Tribunalul Suceava, în care a reclamat că este „nepotul lui Ştefan cel Mare“ şi că doreşte ca Moldova să-i fie retrocedată.

Pentru a-şi susţine acţiunea, s-a folosit de fraza „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri“. Magistraţii au încheiat procesul după doar două termene. „Au cerut să plătesc taxa de timbru care să certifice valoarea Moldovei“, a declarat electricianul, la vremea respectivă.

Omul susţine că a fost prost înţeles deoarece el nu dorea teritoriul lui Ştefan cel Mare, ci doar un post de guvernator al Moldovei.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Politico: Trei scenarii pentru modul în care Putin ar putea folosi bombe nucleare

De ce armata Ucrainei mai foloseşte o mitralieră veche de 100 de ani? VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite