Sucevean prins cu focuri de armă după ce a furat un autoturism și a condus băut și fără permis | VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat care a furat o autoutilitară şi a condus băut şi fără a avea permis a fost prins, duminică, de poliţiştii suceveni după o urmărire în timpul căreia aceştia au tras mai multe focuri de armă.

Șoferul a fost prins cu focuri de armă
Șoferul a fost prins cu focuri de armă

"În această dimineaţă, în jurul orei 08,00, un bărbat din comuna Berchişeşti, judeţul Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopţii din curtea locuinţei.

La nivelul întregului judeţ au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului şi autorului. Altfel, poliţiştii au stabilit că maşina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită şi identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care ocazional desfăşura activităţi lucrative în curtea proprietarului vehiculului", arată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Autoturismul furat a fost depistat, ulterior, pe DN 17A, pe raza localităţii Suceviţa.

"S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă vehiculul şi-a continuat deplasarea în viteză, procedându-se la urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase. După ce s-a ieşit din localitate, s-au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat. În aceste condiţii, întrucât la cca. 8 km distanţă urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul şi complexul turistic Palma, poliţiştii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reuşind oprirea şi imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate şi a barei spate", explică sursa citată.

Şoferul de 20 de ani nu a suferit leziuni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, el fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.

De asemenea, s-a constatat că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

"S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis şi conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. După desfăşurarea activităţilor procedurale faţă de tânărul de 20 de ani urmează a fi dispuse măsuri procesuale preventive. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi", mai precizează IPJ Suceava.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite