Bărbat reținut după ce a apărut cu un pistol încărcat în apropierea unui liceu din Giurgiu

0
0

Un dosar penal a fost deschis de polițiștii din Giurgiu, după ce un bărbat a ieșit cu un pistol încărcat cu două cartușe, în zona unui liceu din oraș. O femeie a reclamat chiar că bărbatul ar fi tras focuri de armă.

image

Un echipaj de jandarmi care se afla în zona Colegiului Național Ion Maiorescu din Giurgiu, a fost sesizat marți, de către o tânără, că în zonă se află un bărbat care trage cu un pistol.

Pe strada din fața liceului, jandarmii au observat, după semnalmentele date, un bărbat, pe care l-au invitat la autospeciala de intervenție.

„În urma controlului corporal preventiv și al borsetei pe care o avea, s-au găsit un pistol și două cartușe. Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă neletală fără drept", Explică IJJ Giurgiu.

„S-a constatat faptul că arma nu a fost folosită”

Documentele de constatare au fost înaintate lucrătorilor din Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru continuarea cercetărilor şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost contactați de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu (...) cu privire la faptul că, la ora 11.15 (22 noiembrie), au fost sesizați în mod direct, de către o femeie, care a relatat faptul că un bărbat trage cu un pistol, în zona unui liceu din municipiul Giurgiu. În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Giurgiu, asupra sa fiind descoperit un pistol, calibrul 8 mm și două cartușe. Fiind verificată zona, s-a constatat faptul că arma nu a fost folosită”, explică IPJ Giurgiu.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă neletală fără drept, potrivit IPJ Giurgiu.

Amintim că, la începutul acestei luni, un elev de 12 ani al unei şcoli din Ploieşti a fost prins având asupra lui un pistol cu bile, care a fost confiscat de către un cadru didactic, fapta fiind sesizată la poliţie după o lună.

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri