Spitalul Judeţean Suceava va fi supus unor ample lucrări de extindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Suceava va fi extins. FOTO Adevărul
Spitalul Judeţean Suceava va fi extins. FOTO Adevărul

Un nou pavilion, cu o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, care se va ridica pe două nivele, va fi construit în spatele cladirii principale a Spitalului, în prelungirea corpurilor noi, pentru ambulatoriu. Secţia de Cardiologie a Spitalului din Suceava va fi mutată şi ea într-un corp nou de clădire, cu o suprafaţă utilă de 6.000 de metri pătraţi.

Un proiect de extindere a clădirilor aflate în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” se va desfăşura în următoarea perioadă. Acest proiect are în vedere construirea unui pavilion nou, cu o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, care se va ridica pe două nivele, în spatele clădirii principale a spitalului, în prelungirea corpurilor noi, pentru ambulatoriu.

Acest lucru va avea loc deoarece Spitalul Judeţean Suceava este supraaglomerat, deoarece  în Suceava nu există un spital municipal, iar cei care au nevoie de asistenţă în ambulatoriu nu mai pot fi preluaţi de medici fiindcă spaţiul nu mai este suficient.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a mai spus că se are în vedere extinderea, cu bani din surse proprii, a secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Suceava, urmând să se construiască un corp de clădire nou, cu o suprafaţă utilă de 6.000 de metri pătraţi.

Noile investiţii prefigurate şi anunţate de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava vizeaza şi realizarea unei staţii noi de sterilizare, precum şi a unei staţii de imagistică, pentru că pacienţii din Suceava să nu mai fie nevoiţi să parcurgă sute de kilometri până la Târgu Mureş, de exemplu, pentru a face un RMN performant.

Flutur a arătat că a fost făcut un studiu de către specialişti în construcţii, care au stabilit că în ciuda aşteptărilor, structura de rezistenţă a clădirii principale a Spitalului Judeţean Suceava, nu poate suporta decât un etaj în plus şi de aceea e necesar ca pentru aceste extinderi să fie ridicate construcţii noi.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mai arătat că are în vedere aprobarea unei proceduri privind construirea de locuinţe de serviciu pentru medicii tineri – ridicarea unui bloc de 30 de apartamente în spatele spitalului vechi, pentru că în acest fel să fie cât mai mulţi medici atraşi să vină la Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Spitalul Judeţean Suceava este singurul din provincie ce deţine o Unitate de Urgenţe Neurovasculare

La Spitalul Judeţean Suceava se iau probe şi noaptea pentru a limita infecţiile nosocomiale. Trei bebeluşi au murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti

Angajaţi la spital condamnaţi cumulat la aproape 60 de ani de închisoare pentru falsuri în dosare de pensii de handicap

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite