Român reţinut pentru contrabandă după ce în mașina lui au fost găsite mii de pachete de ţigări nefiscalizate

0
Publicat:

Un bărbat din judeţul Suceava a fost reţinut, sub acuzaţia de contrabandă, după ce a fost prins transportând țigări de contrabandă, iar în urma unor percheziţii la locuinţa sa, poliţiştii au găsit aproape 50.000 de ţigări nefiscalizate.

În mașina suceveanului au fost găsite mii de pachete de țigări de contrabandă FOTO IPJ Suceava
În mașina suceveanului au fost găsite mii de pachete de țigări de contrabandă FOTO IPJ Suceava

Ancheta în acest caz a pornit după ce, în 25 aprilie, în autoturismul condus de un bărbat poliţiştii din Gura Humorului au găsit mii de pachete de ţigări de contrabandă

„În continuarea cercetărilor privind depistarea în trafic la data de 25.04.2024 pe raza oraşului Gura Humorului a unui autoturism în interiorul căruia a fost identificată cantitatea de 2.490 pachete cu ţigarete, diferite mărci, de provenienţă extracomunitară, în baza activităţilor informativ-operative şi procedurale desfăşurate, poliţiştii Biroului Combaterea Fraudelor Vamale au obţinut şi pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza comunei Straja, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, pentru completarea probatoriului. Cu această ocazie, la imobilul situat în sat Straja, unde locuieşte bărbatul bănuit de comiterea faptelor de contrabandă, respectiv un bărbat de 42 ani, în urma percheziţiei domiciliare efectuate au fost ridicate un număr de 9 (nouă) telefoane mobile, dar şi sumele de 10.433 lei şi 235 euro”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava. 

În dimineaţa zilei de 26 aprilie, bărbatul a fost localizat şi identificat pe raza localităţii de domiciliu. Întrucât pe numele său exista un mandat de aducere, suspectul de contrabandă a fost condus la sediul poliţiei pentru a participa la activităţile procedurale dispuse, inclusiv la percheziţia domiciliară care a avut loc în aceeaşi zi.   

„În urma audierii şi administrării materialului probator, faţă de bărbatul de 42 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, au mai transmis reprezentanții IPJ Suceava.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite