REPARTIZARE LICEU 2014 SUCEAVA Topul liceelor după ultimele medii de admitere. „Ştefan cel Mare, „Petru Rareş” şi „Hurmuzachi”, pe primele locuri

0
0
Topul specializărilor din judeţul Suceava
Topul specializărilor din judeţul Suceava

Colegiile Naţionale „Ştefan cel Mare”, „Petru Rareş” şi „Edoxiu Hurmuzachi” ocupă primele locuri în topul specializărilor din judeţul Suceava în funcţie de ultima medie de admitere. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro.

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Liceele din judeţul Suceava au oferit 6188 de locuri. În total, în judeţul Suceava s-au înscris la admitere 5528 de elevi, dintre care 5495 au fost repartizaţi în prima etapă. 33 de elevi din judeţul Suceava nu au fost repartizaţi. În total, în judeţ au rămas 693 de locuri neocupate.

Cea mai mare concurenţă a fost pentru specializarea Matematică-Informatică, intensiv Limba Engleză de la Colegiul Naţionale „Ştefan cel Mare” Suceava, unde ultima medie de admitere a fost 9,61. Această speciualizare ocupă locul 21 la nivel naţional în funcţie de ultima medie de admitere.

Evaluarea Naţională a contat în proporţie de 75% la admitere

Media de admitere anul acesta este media aritmetică între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media celor patru ani de gimnaziu (25%). 

Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X).

Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 24 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 16 - 21 iulie.

top admitere suceava

Elevii pot consulta datele referitoare la distribuirea lor în licee pe site-ul admitere.edu.ro, unde datele au fost publicate începând cu ora 15.00.


BAC 2014 Absolvenţii de liceu vor primi adeverinţe valabile 12 luni în locul diplomelor de Bac. Pricopie: "Acestea pot fi folosite atât în ţară cât şi în străinătate"

REPARTIZARE LICEU 2014 În total, 82 de elevi au media de admitere 10 la liceu. Lista completă pe EDU.RO

Evaluarea Naţională 2014, procentul mediilor peste 5 a crescut cu 0,34% după soluţionarea contestaţiilor de la 70,78% la 71,12%

ADMITERE LICEU 2014 Asediul elevilor de nota 10 din provincie asupra Capitalei. Cum este influenţată bătălia pentru liceele de top bucureştene

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite