Record negativ la Suceava. Şapte oameni au murit într-o singură zi, de Covid-19

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Nu mai puţin de şapte suceveni s-au stins din viaţă, în doar 24 de ore, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Pacienţii erau internaţi la spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Gura Humorului. Este un record negativ în 2021, transmit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În doar 24 de ore, şapte suceveni au murit în spitalele din judeţ după ce s-au infectat cu nemilosul SARS-CoV-2. Este vorba despre patru pacienţi internaţi la Suceava, doi internaţi la Rădăuţi şi unul de la Gura Humorului. 

Cea mai tânără victimă avea doar 24 de ani şi suferea de obsezitate. Cel mai în vârstă pacient avea 94 de ani.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat că aceasta este un record negativ înregistrat în 2021.

Numărul de infectări a explodat pur şi simplu în Suceava, motiv pentru care conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” a decis să nu mai interneze bolnavi cronici. Cea mai mare şi mai bine-dotată unitate spitalicească din judeţul Suceava internează doar persoane inectate şi urgenţele.

Apoi, spitalele din Rădăuţi, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc şi-au mărit numărul de paturi în sectoarele COVID.

Pe de altă parte, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le-a cerut primăriilor şi Inspectoratului Şcolar să pună frână la evenimente. Să analizeze oportunitatea organizării zilelelor oraşului sau balurilor bobocilor chiar şi în localităţile unde rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori.

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat că a amântat două evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii octombrie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Este vorba despre Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” şi Festivalul Rapsozilor.

Judeţul Suceava se află în continuare la coada clasamentului realizat la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul persoanelor vaccinate înpotrina voului coronavirus.

Citeşte şi: 

Problema transportului gratuit al elevilor a ajuns la DNA. Plângere penală pe numele preşedintelui CJ Constanţa

Mâncăruri alese la nunta Simonei Halep: preparate tradiţionale machedoneşti şi exotice

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite