Protest la mina de uraniu de la Crucea. Află ce-i nemulţumeşte pe ortaci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ortacii nemulţumiţi s-au adunat în curtea minei
Ortacii nemulţumiţi s-au adunat în curtea minei

Aproximativ 150 de ortaci de la mina de uraniu de la Crucea au refuzat să intre la muncă luni dimineaţă.

Oamenii s-au adunat în curtea sediului sucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului, principala lor nemulţumire fiind aceea că măririle de salariu pe care le-au primit nu se regăsesc şi pe cartea de muncă, ci au fost acordate ca prime. La protest participă minerii care trebuiau să intre în schimbul I, dar potrivit unor reprezentanţi ai ortacilor sunt aşteptaţi şi ceilalţi colegi.

EXCLUSIV ONLINE Crucea uraniului: povestea minerilor iradiaţi pentru 1.200 de lei pe lună FOTO

Între conducerea Sucursalei Crucea a CNU şi mineri au început negocieri, dar după primele ore de discuţii nu s-a ajuns la nici un rezultat. Este pentru a doua oară în decurs de două luni când ortacii de la mina de uraniu opresc activitatea.

Grevă spontană la mina care asigură uraniul pentru centrala nucleară de la Cernavodă. Ortacii ameninţă cu stoparea totală a lucrului

Data trecută, la finele lunii iulie, au stat blocaţi în subteran timp de 36 de ore, nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi condiţiile de muncă. Mina de uraniu de la Crucea este singura din ţară de acest gen care mai funcţionează, iar de aici se asigură materia primă pentru centrala nucleară de la Cernavodă.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite