Protest ecologist în Bucureşti, iniţiat de Daniel Bodnar: „Nu poţi fura din pădure fără ca pădurarul să-ţi deschidă bariera“

0
0
FOTO: Daniel Bodnar
FOTO: Daniel Bodnar

Activistul de mediu Daniel Bodnar, supravieţuitor al unui teribil accident de circulaţie produs în primăvara acestui an, organizează un protest în Capitală şi cere să i se alăture toate grupurile civice care luptă împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Rădăuţeanul Daniel Bodnar a transmis pe contul său de Facebook că organizează un protest, care va avea loc în Capitală, pe 21 august. La acţiunea sunt invitaţi să participe toţi cei care luptă împotriva furtului de lemn.

„Ne vom deplasa către Bucureşti, împreună cu toţi cei care vor dori să ne ajute, vom veni cu o listă de revendicări şi cerem să se facă DREPTATE! Sunt invitate toate persoanele/grupurile civice! NU este un protest POLITIC. ...Poate că nu se aude până la ministere strigătul nostru de ajutor! Guvernaţi ţara după bunul plac, vă faceţi jocurile pentru a prinde cel mai bun ciolan, dar nu vreţi să vă uitaţi spre cei care v-au ales !

Pădurile aparţin întregului POPOR. Nu sunt nici ale politicienilor, nici ale mafiei lemnului, nici ale străinilor şi nici măcar ale celor de la Romsilva care au uitat că ei sunt doar administratori, nu proprietari! Zeci de acţiuni confirmate, dosare penale pe rol şi nimeni nu plăteşte deocamdată! Nu poţi fura din pădure fără ca pădurarul să-ţi deschidă bariera. De acolo începe problema!!! Sistemul este complet corupt!

Pădurari care prind post doar în urma unor şpăgi de zeci de mii de euro, iar cei care merită să ocupe acel post după concurs, sunt excluşi pentru că nu-şi permit să plătească ,,taxa”! Ne-am săturat să fim ignoraţi şi batjocoriţi de autorităţi”, este mesajul lui Daniel Bodnar.

Tânărul susţine că deşi a dovedit în repetate rânduri că se fură mult din păduri, vinovaţii au scăpat nepedepsiţi.

„Ministerul de Interne, Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor pot să ne ajute ca să putem fi mai eficienţi. Trebuie să îşi facă datoria. Ne-aţi trădat şi ne-aţi umilit destul. Românii merită mai mult! România merită mai mult!”, a transmis activistul de mediu.

În luna ianuarie a acestui an, ecologistul Daniel Bodnar a fost victima unui accident rutier. Maşina în care se afla ca pasager s-a răsturnat într-un şanţ. În urma impactului, Daniel nu şi-a mai putut simţi picioarele. El a suferut mai multe intervenţii chirurgicale în România şi la clinică din Germania. Acum este mult mai bine, urmează un program de reguperare şi s-a întors pe şoselele judeţului Suceava pentru a sta cu ochii pe transportatorii de lemne şi pe cei care fură lemn din păduri. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Român de 23 de ani, agresat în Spania de un grup de tineri. Se zbate între viaţă şi moarte, la spital VIDEO

Mall-ul de 23 de milioane de euro de la Alba Iulia. Planul Urbanistic a fost lansat în dezbatere publică   

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite