Primul cadru medical vaccinat la Suceava: „Nu am dezvoltat anticorpi nici după al doilea episod de boală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2 este Monica Terteliu, şefa secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Ea a făcut COVID de două ori, prima dată în luna martie şi apoi în iulie.

Monica Terteliu este primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2, duminică, 27 decembrie, când a debutat campania de imunizare pe teritoriul României. 

După administrarea serului, medicul a explicat că s-a vaccinat fără a sta pe gânduri. A luat această decizie şi pentru că a făcut de două ori COVID-19 şi nici după al doilea episod de boală nu a dezvoltat anticorpi.

„Sunt prima din judeţul Suceava vaccinată, este o onoare, o speranţă că lucrurile revin la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri pentru că de 10 luni tratăm pacienţi, unii cu succes, pe alţii i-am pierdut. 

În această perioadă am sperat că va apărea vaccinul ca să ne putem întoarce la ceea ce făceam înainte. Să tratăm toată patologia de boli infecţioase, nu numai COVID.

Aştept momentul când vom putea interna în spital şi pacienţii cronici de boli infecţioase, aştept momentul când vor putea veni şi pacienţii pediatrici cu alte patologii decât COVID, aştept să îmi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă. Aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că vaccinul este un prim pas spre speranţă”, a declarat medicul. 

Monica Terteliu a precizat că toţi colegii săi de la secţia de Boli Infecţioase se vor imuniza.

Printre cei care s-au vaccinat în cursul zilei de duminică, la Suceava, s-a numărat şi directorul medical al Spitalului Suceava, medicul Marius Grămadă. 

„Tot astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem acest vaccin numit speranţă. Speranţa că va fi mai puţină suferinţă, boală, că vom putea redeschide uşile spitalelor pentru toţi pacienţii. Să aruncăm piatra fricii, să trecem cu încredere pragul. Mulţumesc tuturor celor care au depus efort să avem vaccin”, a spus acesta.

Pe de altă parte, urgentistul Dan Teodorovici a explicat că nu toţi colegii săi din Unitatea de Primiri Urgenţe sunt dispuşi să se vaccineze acum. Unii dintre ei au decis să amâne momentul pentru că au trecut prin boală şi au dezvoltat anticorpi, alţii sunt sceptici cu privire la vaccin.

Angajaţii Spitalului Judeţean Suceava care şi-au administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19 nu au avut parte de efecte adverse.

Spitalul Judeţean Suceava a primit 250 de doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 28 de zile urmează să ajungă la Suceava şi cea de-a doua doză de ser, pentru a completa procesul de imunizare. 

Vă invităm să citiţi şi:

De ce noua tulpină a coronavirusului este îngrijorătoare. Ce spun mutaţiile descoperite despre virus şi cum afectează eficienţa vaccinurilor

Moment istoric: România a început campania de vaccinare anti-COVID-19. Cine este prima persoană care a primit serul LIVE VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite