Un medic de la Spitalul Suceava a scăpat de infecţia cu SARS CoV-2 pentru a doua oară. Cazul este analizat ştiinţific

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Terteliu. FOTO: Facebook/Monica Terteliu
Monica Terteliu. FOTO: Facebook/Monica Terteliu

Şefa secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, Monica Terteliu, s-a însănătoşit. Medicul a fost depistat cu COVID-19 pentru a doua oară de la începutul pandemiei. Simptomele celui de-al doilea episod de boală au fost mai agresive. Cazul doctoriţei Terteliu este analizat ştiinţific de medici de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, Monica Terteliu, are două teste negative consecutive pentru depistarea virusului SARS- CoV-2. Asta înseamnă că s-a însănătoşit. Doctoriţa a fost diagnosticată cu COVID-19 pentru a doua oară, fiind internată în secţia de Pneumologie a celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

Medicul s-a mai infectat o dată chiar la începutul pandemiei şi a stat acasă, de unde şi-a ajutat colegii şi pacienţii, ţinând legătura cu ei telefonic. 

Reinfectarea Monicăi Terteliu a stârnit o mare dezbatere în spaţiul public pentru că anterior se credea că cine trece prin boală capătă imunitate. Din acest motiv, cazul doctoriţei Terteliu este analizat ştiinţific de o echipă de specialişti de la Institutul Matei Balş. Se ia in considerare inclusiv ipoteza ca prima infectare să fi fost supraevaluată.

„Nu ştiu dacă putem vorbi despre o reinfectare. La o primă evaluare, primul episod de boală al doamnei doctor se poate să fi fost supraevaluat. Se poate să fi avut o colonizare nazală, cu un rezultat PCR pozitiv. 

Pe măsură ce se va înţelege fiziopatologia bolii şi se vor desluşi misterele care înconjoară virusul SARS-CoV-2 vom putea trage concluzii. Actualul episod de boală al doamnei doctor nu necesită terapie intensivă. Are o stare generală bună cu o ameliorare”, a spus chirugul Gavrilovici, într-o conferinţă de presă care a avut loc pe 12 iunie, la Spitalul Suceava.

După reinfectarea Monicăi Terteliu, conducerea Spitalului Judeţean Suceava a anunţat că angajaţii care s-au infectat la începutul pandemiei vor fi retestaţi.

Citeşte şi:

Tragedie la un cămin de bătrâni din Galaţi, focar de COVID-19. O femeie de 97 de ani s-a sinucis, aruncându-se de la fereastra camerei unde locuia

Nelu Tătaru: Azi vom avea un număr de cazuri mai crescut decât de obicei


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite