Medic reinfectat cu SARS-CoV-2 la Spitalul Suceava după ce s-a reîntors la serviciu în aprilie. „Boala se manifestă mai agresiv decât la prima infectare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Monica Treteliu s-a întors la serviciu în aprilie şi s-a reinfectat FOTO Facebook/ Monica Terteliu
Medicul Monica Treteliu s-a întors la serviciu în aprilie şi s-a reinfectat FOTO Facebook/ Monica Terteliu

Medicul Monica Terteliu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava, s-a reinfectat cu SARS-CoV-2. Ea se află internată în spital. Doctoriţa s-a infectat prima dată în luna martie, chiar la începutul pandemiei. După ce s-a recuperat, a venit la serviciu şi a ajutat sute de bolnavi.

Medicul Monca Terteliu s-a retestat în cursul zilei de marţi, 9 iunie, şi o zi mai târziu a primit rezultatul pozitiv. Surse apropiate familie spun că „boala se manifestă mai agresiv decât la prima infectare“.

Nu se ştie deocamdată dacă dacă medicul s-a reinfectat ca urmare a unei supraexpuneri sau s-a infectat cu un virus care între timp a suferit mutaţii.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, a declarat că „virusul este complex şi îşi schimbă structura”.

Studiile efectuate până acum pe tema virusului nu oferă date certe despre reinfectare. Până acum s-a considerat că cine trece prin boală dobândeşte imunitate.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava a fost infectată cu Covid-19 în martie, chiar la începutul crizei de la Spitalul Judeţean Suceava, revenind la serviciu în aprilie. În această perioadă a reuşit să ajute sute de pacienţi.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite