Povestea profesorului pensionar de la ţară care face meditaţii gratuite cu elevii, pentru Evaluarea Naţională. Care este motivaţia dascălului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Profesorul Lucian Ioniţă are 69 de ani, a ieşit la pensie anul trecut, însă nu a putut sta departe de elevi şi din acest motiv s-a oferit să le dea meditaţii gratuite la Limba şi literatura română, pentru Evaluarea Naţională. Dascălul are 46 de ani de activitate în învăţământ şi se întâlneşte în fiecare sâmbătă cu elevii săi la primăria din localitate.

Încă mai sunt oameni care pun pasiunea şi grija faţă de aproape mai presus de câştigul material. Unul dintre ei este profesorul Lucian Ioniţă, din comuna Adâncata, judeţul Suceava. Dascălul are 69 de ani şi s-a pensionat anul trecut, după ce a petrecut la catedră aproape cinci decenii. Nu a putut să stea departe de elevii săi şi a decis să predea în continuare în regim de voluntariat.

Aşa a început să facă meditaţii gratuite la Română cu elevii de clasa a VIII-a. Profesorul vrea astfel să se asigure că adolescenţii vor obţine rezultate frumoase la primul examen important din viaţa lor, Evaluarea Naţională.

“Încerc să-mi fac meseria pentru care m-am pregătit, dar, fiindcă acum sunt la pensie, vreau să ajut elevii din comuna Adâncata. Fac asta pentru că îmi sunt dragi copiii. Pentru mine este o plăcere”, ne-a declarat profesorul.

meditatii gratuite Adancata

Dascălul şi elevii se întâlnesc în fiecare sâmbătă la sediul Primăriei Adâncata, unde sala Consiliului Local se transformă într-o sală de clasă. Copiii sunt încântaţi. Spun că la meditaţii sunt obligaţi să fie mai atenţi decât la ora de curs.

Primarul comunei, Viorel Cucu, ne-a declarat că a acceptat fără să stea pe gânduri ca elevii să înveţe carte la primărie, „pentru că ei reprezintă viitorul şi peste ani, ne vor asigura pensia”. Alesul local a mai spus că încearcă să facă tot posibilul ca să îi determine pe copii să nu plece în străinătate, ci să-şi facă un rost în ţară.

Primarul şi-ar dori ca elevii să facă meditaţii gratuite şi la matematică, dar deocamdată nu s-au găsit voluntari.

“Este mai bine aici, la şcoală nu prea mai suntem noi atenţi, dar aici e altceva”, ne-a spus unul dintre elevi. „Am simţit nevoia să vin la meditaţii ca să învăţ lucuri noi, pentru că se apropie Evaluarea Naţională”, a spus un alt elev.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite