Poliţistul care a fost lovit cu sabia în cap în timpul unor percheziţii are nevoie de ajutor. Tânărul are pierderi de memorie şi face crize de epilepsie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Sfichi vrea să se trateze la o clinică în străinătate şi are nevoie de bani. Prietenii i-au deschis un cont la bancă pentru donaţii. Fostul poliţist este pensionat medical şi se află în grija părinţilor săi.

Ciprian Sfichi suferă de „hemipareză stângă spastică sechelară parţial brahială”. Tânărul în vârstă de 36 de ani s-a pensionat medical, după ce în decembrie 2017 a fost lovit cu o sabie în cap un interlop, în timpul unor percheziţii. Atunci, luptătorul S.A.S a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, de unde a fost transferat la Iaşi. Medicii i-au dat şanse puţine de supravieţuire.

Acum locuieşte împreună cu părinţii săi. Tânărul are o pensie de 2.800 de lei/lună.

Ciprian a început să lucreze în poliţie în 2005, iar în 2007 a intrat în Serviciul de Acţiuni Speciale. De-a lungul carierei sale, tânărul a dat dovadă de foarte mult curaj. În 2010, a sărit în apa râului Moldova ca să îl prindă pe Nicolae Florentin Muscă, un obsedat sexual care a violat mai multe femei, iar pe două le omorâse.

Dezaxatul încerca să scape de poliţie şi cu toate că nu ştia să înoate, s-a aruncat în apă. Pentru curajul de care a dat dovadă, Cirprian a primit de mai multe ori salariul de excelenţă.

Imagine indisponibilă

Din 2017, tânărul nu mai salvează vieţi, nu mai prinde violatori şi nu se mai confruntă cu interlopii. Stă numai prin spitale. Luni dimineaţă, Ciprian se afla la Spitalul de Recuperare din Baloteşti. Acolo a fost transportat cu o maşină a MAI. „Are logică, poate să vorbească, dar a făcut o criză de epilepsie. Sperăm ca de aici să ne trimită în altă parte. Am ajuns la Baloteşti cu o maşină pusă la dispoziţie de MAI”, ne-a spus Aurelia Sfichi, mama fostului poliţist.

Prietenii au iniţiat o campanie de strângere de fonduri. Vor să îl trimită pe Ciprian la tratament în străinătate. Ei au deschis un cont pentru donaţii la BRD pe numele Sfichi Dan Ciprian:

IBAN : RO 71BRDE340SV15605983400

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite