Poliţişti de frontieră, atacaţi cu pietre de un grup de romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de frontieră a fost rănit, iar două maşini ale instituţiei au suferit avarii după ce oamenii legii au fost atacaţi de un grup de romi care încercau să protejeze un membru al acestei etnii bănuit de trafic cu ţigări de contrabandă.

Două echipaje ale Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au fost atacate de un grup de romi în curtea căruia s-a ascuns un căruţaş care transporta ţigări de contrabandă.

Violenţele s-au petrecut în localitatea suceveană Plai, din Vicovu de Sus, în noaptea de miercuri spre joi.

Totul a plecat de la o acţiune a oamenilor legii, care au observat o căruţă despre care aveau informaţii că transportă ţigări de contrabandă.

Căruţaşul a refuzat să oprească şi a fugit până în curtea unei familii de romi. Aici, poliţiştii de frontieră au întâmpinat o rezistenţă înverşunată.

Un grup numeros de romi i-a atacat pe poliţişti cu pietre, iar unul dintre agresori a scos şi un topor cu care i-a ameninţat pe oamenii legii.

Pentru a-i împiedica pe poliţiştii de frontieră să pătrundă în curte, romii şi-au pus copiii în faţa maşinilor. În urma scandalului, unul dintre poliţiştii de frontieră a fost rănit cu o piatră, iar cele două maşini ale instituţiei au fost uşor avariate.

„Având în vedere situaţia de fapt, poliţiştii au efectuat somaţiile legale prin voce care au fost ignorate de persoanele în cauză. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase, conform legii, 8 focuri de avertisment în plan vertical, conflictul fiind în scurt timp aplanat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Persoanele implicate în scandal sunt cercetate pentru mai multe infracţiuni, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, ultraj şi distrugere.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri