Pacient transportat în căruţă până la ambulanţă pe o stradă lăsată baltă de primar: „Uliţa era îngustă şi avea gheaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personalul de la Ambulanţă s-a urcat în căruţă cu pacientul FOTO: Mihai Chiribuc
Personalul de la Ambulanţă s-a urcat în căruţă cu pacientul FOTO: Mihai Chiribuc

Un pacient şi personalul medical de pe ambulanţă au fost hurducaţi într-o căruţă, pe uliţele comunei Zvoriştea din judeţul Suceava. Imaginile au fost publicate pe Facebook de un localnic.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava a fost dotat cu autosanitare noi. Problema este că noile mijloace de transport devin aproape inutile în unele comune ale judeţului, pentru că primarii nu se grăbesc să facă deszăpezire.

Drept dovadă, săptămâna trecută, un echipaj medical care a fost solicitat în comuna Zvoriştea a fost nevoit să parcurgă pe jos distanţa de la ambulanţă până la gospodăria unui pacient, pentru că uliţa de acces spre casa bolnavului nu era deszăpezită.

La întoarcere, pacientul şi asistenţii medicali au fost transportaţi până la autosanitară în coşul unei căruţe. Imaginile au fost publicate pe Facebook de localnicul Mihai Chiribuc. „Uitaţi ce primar avem. Scoatem pacienţii cu căruţa”, a scris bărbatul pe Facebook.

Contactat telefonic, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat că echipajul medical a fost solicitat la mijlocul săptămânii trecute pentru a ajuta un pacient care suferise o fractură de gleznă. Lăzăreanu a spus că ambulanţa nu a putut să ajungă la casa bolnavului pentru că uliţa de acces era acoperită cu un strat de gheaţă. „Uliţa era îngustă şi avea gheaţă”, a precizat Lăzăreanu.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite