Marketing bisericesc: „Rugăm credincioşii să consemneze cum au fost ajutaţi în urma rugăciunilor făcute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor
ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor vrea să redacteze o carte despre minunile făcute de Sfântul Ioan cel Nou. În acest sens, instituţia bisericească i-a îndemnat pe credincioşi să scrie ce reuşite au avut în urma rugăciunilor făcute la moaştele celui considerat a fi ocrotitor al Sucevei.

Credincioşii creştin-ortodocşi sunt îndemnaţi să transmită mărturii scrise ale minunilor pe care le-a făcut Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava pentru ei, după ce s-au rugat la racla sa. 

„Rugăm pe toţi dreptmăritorii creştini să consemneze în scris ce minuni au simţit personal că au fost săvârşite, cum au fost ajutaţi în momentele grele ale existenţei lor ori ce reuşite au avut în urma rugăciunilor făcute la moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Toate aceste consemnări vor fi introduse în cutia special amenajată lângă racla cu sfintele moaşte, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală a Sucevei şi Rădăuţilor (sau vor fi transmise la Centrul Eparhial – Sectorul Cultural, pe 

adresa constantin.oprea@arhiepiscopiasucevei.ro)”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Mărturiile credincioşilor vor fi tipărite în cartea „Minunile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”. 

„Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, născut în jurul anului 1300 în Cetatea Trapezunt, a suferit moarte de martir, pentru că nu a vrut să se lepede de dreapta credinţă, în jurul anului 1330, în Cetatea Albă din sudul Basarabiei. 

Minunile săvârşite imediat după martiriul său l-au determinat pe domnul Alexandru cel Bun al Moldovei să aducă sfintele lui moaşte la Suceava, la începutul domniei sale. Vestea minunilor pe care moaştele Sfântului Ioan cel Nou le-au înfăptuit în decursul timpului au străbătut întreaga lume ortodoxă.

Tradiţia istorică şi mărturiile consemnate în cărţile ce s-au scris despre viaţa şi mucenicia Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava surprind noianul binefacerilor primite de creştinii care i-au cerut ajutorul. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este o permanenţă spirituală în viaţa noastră, fiindcă pe cei osteniţi îi odihneşte, pe cei slabi îi întăreşte, pe cei întristaţi îi mângâie, pe cei căzuţi îi ridică, dându-le curaj şi încredere”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei. 

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu a anunţat niciodată în ultimii 30 de ani câţi bani lasă credincioşii anual la racla Sfântului Ioan cel Nou, care se află în biserica „Sf. Gheorghe”. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum şi-au dat mâna notari şi executori judecătoreşti pentru a crea una din cele mai temute reţele de cămătărie de pe teritoriul României FOTO

A început scandalul în Senat. Iniţiativa USR „Fără Penali în funcţii publice“ intră la vot final, dar PSD a impus vot fizic. USR ameninţă că nu intră în sală

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite