Iazul blestemat din Suceava, care a înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Oamenii spun că iazul Nimirceni îşi ia tribut viaţa unui tânăr, în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul blestemat de la Suceava
Lacul blestemat de la Suceava

Iazul Nimirceni, din judeţul Suceava, este considerat blestemat de către localnici. Oamenii povestesc că, în urmă cu câteva sute de ani, un întreg alai de nuntaşi a murit după ce, în încercerea de a traversa iazul îngheţat, gheaţa s-a spart, iar toţi nuntaşii au murit înecaţi.

Iazul Nimirceni, din judeţul Suceava, se află la mijlocul distanţei dintre localităţile Bosanci şi Fălticeni. De acest iaz este legată o legendă veche, cum că, cu câteva sute de ani în urmă, un întreg alai de nuntaşi şi-ar fi pierdut viaţa după ce a fost înghiţit de apele iazului.

Această legendă spune că era iarnă când nuntaşii mergeau la o biserică din apropiere şi, pentru că nu doreau să înconjoare iazul care era îngheţat, au trecut peste acesta, însă când au ajuns la mijlocul iazului, gheaţa s-a rupt, iar toţi nuntaşii au căzut în apă şi s-au înecat.

“S-a întâmplat într-o iarnă când mai multe persoane care mergeau la o nuntă, au luat-o pe de-a lungul iazului, care era acoperit cu gheaţă, însă aceasta s-a spart şi toţi s-au prăpădit. Sunt nopţi când nunta parcă continuă. Din direcţia iazului se aude muzică, chiar dacă nimeni nu este în apropiere”, a povestit Laura Ciobanu, o bătrână care locuieşte în zonă.

“Într-o noapte câinii au început să latre fără să oprire. Speriat am ieşit afară, crezând că au năvălit hoţii, însă nu era nimeni în curte. Ciudat este că se auzea o fanfară dinspre iaz, chestie care m-a speriat. Ceva nu este în regulă cu acest loc. După ce muzica s-a oprit, şi câinii mei au încetat să mai latre”, a spus şi Daniel Bilic.

Localnicii sunt de părere că iazul Nimirceni este blestemat şi că aproape în fiecare vară îşi ia tribut suflete tinere. Din spusele celor care locuiesc în apropiere de această apă, consideră că toate aceste lucruri nu sunt întâmplătoare.

“În urmă cu câţiva ani, un băiat s-a înecat în acest iaz, chiar dacă apa abia îi depăşea glezna. Se spune că atunci s-a auzit o voce care venea din iaz şi care spunea că <<Ora a sosit, omul negru a venit>>, însă acestea sunt poveşti de-ale bătrânilor”, a spus şi Adrian Plămadă, un cioban din zonă.

O altă poveste care circulă printre localnici este aceea că din apele iazului ar fi scăpat câţiva copii nevinovaţi, istorie despre care însă nimeni nu ştie nimic.

Alte ştiri din Suceava:

Magistraţi din Rădăuţi, acuzaţi de abuz grav împotriva libertăţii de exprimare: dosar penal pentru opiniile de pe internet

Minerii de la Crucea s-au blocat în subteran şi vor să negocieze doar cu premierul Victor Ponta

Peste 250 de copii dintr-o localitate din Suceava nu au unde să meargă la grădiniţă, iar alţi 314 se chinuie într-o şcoală care stă să cadă peste ei

Criminali în serie, tată şi fiu, săltaţi pentru trafic de persoane, după ce au ieşit din puşcărie: forţau tinere să cerşească pentru ei

Ţăranii dintr-o comună suceveană nu au vrut nici în ruptul capului să dărâme o fântână veche de 100 de ani, din mijlocul unui drum abia asfaltat pe banii UE

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri