FOTO VIDEO Zece arme de vânătoare, aduse cu sacoşa din Italia, confiscate de la un cetăţean italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece arme de vanatoare, confiscate in Suceava de la un cetatean italian. FOTO: IPJ Suceava
Zece arme de vanatoare, confiscate in Suceava de la un cetatean italian. FOTO: IPJ Suceava

Zece arme de vânătoare cu calibrul 12 mm şi diverse cantităţi de muniţie au fost confiscate de la un cetăţean italian care locuieşte în comuna Drăgoieşti, judeţul Suceava. Armele au fost aduse în România cu autocarul, ascunse printre bagaje.

Poliţiştii suceveni au confiscat zece arme de vânătoare şi muniţie aferentă de la un cetăţean italian, întocmind pe numele acestuia un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă calificată” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

În urma unor informaţii, poliţiştii de la Serviciul Armen, Explozivi, Substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au au descins la reşedinţa din comuna Drăgoieşti a cetăţeanului italian Leonardo G., în vârstă de 63 de ani.

În locuinţa bărbatului au fost descoperite cele zece arme de vânătoare de calibru 12 mm şi muniţia aferentă.

Bărbatul a recunoscut că armele şi muniţia au fost aduse în România în decembrie 2012. Armele au fost dezasamblate, ascunse într-o geantă mare de voiaj şi au fost introduse în ţară de un alt cetăţean italian care călătorit cu autocarul prin punctul de frontieră Borş.

Toate cele 10 arme de vânătoare sunt originale şi în stare de funcţionare.

În prezenţa unui traducător autorizat, cetăţeanul italian a declarat că nu cunoştea prevederile legii privind regimul armelor şi muniţiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României în condiţiile în care în Italia este deja deţinător autorizat al armelor de vânătoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite