FOTO VIDEO Protest sub geamul Palatului Administrativ. Sindicaliştii de la Drumuri şi Poduri SA au încercat să forţeze aprobarea concesionării întreţinerii drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au pichetat Palatul Administrativ. FOTO: Dinu ZARĂ
Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au pichetat Palatul Administrativ. FOTO: Dinu ZARĂ

Aproximativ 50 de angajaţi ai SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au pichetat, vineri, sediul Palatului Administrativ în timpul şedinţei Consiliului Judeţean, unicul acţionar al societăţii. În timpul şedinţei a fost discutată eventuala concesionare fără licitaţie a întreţinerii drumurilor judeţene către SC Drumuri şi Poduri SA. Proiectul a fost amânat pentru că nu avea aviz de la Consiliul Concurenţei.

Palatul Administrativ din centrul municipiului Suceava a fost pichetat, vineri, în timpul şedinţei Consiliului Judeţean, de aproximativ 30 de angajaţi ai SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, societate la care unic acţionar este CJ Suceava.

Angajaţii le-au cerut consilierilor judeţeni să aprobe o hotărâre privind concesionarea fără licitaţie a întreţinerii drumurilor judeţene către SC Drumuri şi Poduri SA.

Sindicaliştii au scandat „Vrem să muncim, nu vrem să cerşim!”, „Vrem lucrări” şi „V-am votat, ne-aţi uitat!” şi au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Nu ne luaţi locurile de muncă” şi „Nu votaţi falimentul SC Drumuri şi Poduri SA”.

Protestul s-a defăşurat fără incidente în intervalul autorizat de Primăria municipiului Suceava.

Şedinţa în care s-a discutat proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii judeţeni care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Drumuri şi Poduri SA a început cu o pauză de jumătate de oră din cauză că două comisii de specialitate din cadrul CJ nu avizaseră încă proiectul.

În cele din urmă, proiectul a primit aviz negativ de la secretarul general al judeţului, Serviciul de achiziţii, Serviciul juridic, Direcţia judeţeană de drumuri şi poduri, comisia de administraţie publică şi comisia de urbanism, primind aviz pozitv doar de la comisia economică.

În timpul şedinţei, reprezentanţii Consiliului Judeţean au prezentat o adresă primită atunci prin care Consiliul Concurenţei îi avertiza că pentru o astfel de hotrărâre este nevoie de un aviz prealabil al instutuţiei.

În aceste condiţii, iniţiatorii proiectului de hotărâre l-au retras de ordinea de zi şi urmează să fie discutat într-o şedinţă ulterioară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite