Festival medieval şi muzică folclorică, clasică, rock şi hip-hop la Zilele Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni particiă anual la procesiunea de Sânziene din municipiul Suceava. FOTO: Adevrul
Mii de oameni particiă anual la procesiunea de Sânziene din municipiul Suceava. FOTO: Adevrul

Un festival medieval şi mai multe concerte de muzică folclorică, clasică, rock şi hip-hop vor avea loc de vineri până luni în municipiul Suceava. Luni, mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe la hramul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou.

Manifestările din cadrul ediţiei din acest an a Zilelor Sucevei încep vineri cu Târgul meşterilor populari organizat la Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene din cartierul Areni al municipiului Suceava. Tot vineri, de la ora 16.00 în parcarea Iulius Mall Suceava va avea loc un spectacol susţinut de Alexandru Recolciuc, Ionel Coca, Ionela Popescu, Gheorghiţă Ciot şi Dorel Ionel. La aceeaşi oră, Fanfara municipiului Suceava va susţine un spectacol la Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene.

De la ora 18.00, pe scena din parcarea Iulius Mall Suceava vor urca Cristian Munteanu, Crosside, Lucian Dari şi DJ MC Jacky.

Vineri seară, începând cu ora 18.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei vor avea loc concerte de muzică rock susţinute de MechaniX, Okra, Pegas şi Odyssey.

Festival medieval la Muzeul Satului Bucovinean

Sâmbătă, între oreale 9.30 – 18.30, în incinta Muzeului Satului Bucovinean va avea loc Festivalul Medieva al Cetăţii de Scaun a Moldovei organizat de Ordinul Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim. De la ora 14.00, Ansamblul Clopoţelul Comăneşti va susţine un spectacol de dansuri populare la Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene, iar de la ora 17.00, în parcul Gării din cartierul Iţcani va avea loc un spectacol al Fanfarei municipiului Suceava.

De la ora 17.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din centrul municipiului Suceava vor avea loc concerte susţinute la nai şi vioară de Ovidiu şi Mihaela Svart şi de Trupa 9.

De la ora 18.00, pe scena din parcarea Iulius Mall Suceava vor urca trupa de dans Don’t Touch, trupa de dans Şcoala 9, Davido Cezari, DJ Vlado & Dance Generation (electrodance), Trupa K-lypso (dansuri de societate), Trupa 9, Sorin Ursan, Leo Iorga & Adrian Ordean, Daguu Project din Germania şi Alessia.

Tot sâmbătă, începând cu ora 18.30 pe platoul Cetăţii de Scaun vor avea loc concerte susţinute de Ceilalţi, Bucovina, Atac de Cord din Ucraina şi Timpuri Noi.

Foc de artificii, duminică seară, la Iulius Mall

Duminică, de la ora 14.00, Fanfara Todireşti şi Ansamblul de Dansuri Populare Todireşti vor susţine spectacole la Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene Suceava.

Începând cu ora 16.00, la Iulius Mall Suceava vor susţine spectacole grupul de copii Balada Suceava condus de maestrul George Sârbu şi Ansamblul Rapsodia Bucovinei condus de dirijorul Ovidiu Svart. Tot de la ora 16.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc un spectacol susţinut de Fanfara Todireşti şi Ansamblul de Dansuri Populare Todireşti.

Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 17.00 Johannes Onesciuc şi Richard Gagiu vor susţine un concert de muzică la pian.

Seara se va încheia în parcarea Iulius Mall Suceava cu spectacole susţinute de Los Anonimos, Boom Dance, Artis Band, Ion Suruceanu şi Alex Velea iar la ora 22.00 este programat un foc de artificii.

Procesiunea moaştelor sfântului Ioan cel Nou

Luni dimineaţă, pelerinii sunt aşteptaţi să participe la hramul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou din municipiul Suceava. În jurul amiezii, credincioşii vor putea participa la o precesiune cu racla care conţine moaştele sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

La ora 15.30, în parcarea Iulius Mall Suceava vor fi acordate diplome cuplurilor care sărbătoresc Nunda de Aur.

La Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene, Ziua Internaţională a Iei va fi sărbătorită începând cu ora 14.00 printr-un spectacol susţinut de Ansamblul Şcolii Populare de Artă Ion Irimescu Suceava.

Zilele Sucevei se vor încheia la Iulius Mall Suceava, între orele 16.00-21.00. Pe scena din parcarea complexului comerciale vor urca Ansamblul Şcolii Populare de Artă Ion Irimescu, Doina şi Ciprian Petroaie, Roxana Sava, Petronela Petruneac, Florentina Moldovan, Andreea Ciseliţă, Alexandru Recolciuc, Marius Zgâianu, Cristian Pomohaci, Călin Brăteanu, Laura Haidău, Constantin Atodiresei, Lucian Motoveleţ, Nicoleta Cojocaru Sarafim şi Radu Sarafim, Ansamblul Ciprian Porumbescu cu soliştii Margareta Clipa, Gheorghe Finiş, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, Nicolae Vieru şi Adriana Bucevschi.

Citeşte şi:

Mănăstirea Putna, ameninţată de 15.000 de explozii de dinamită

Catastrofele care au afectat Suceava în ultimii zece ani: valuri de inundaţii şi dezastre ecologice

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite