Doctor în imunologie din Suceava: „Un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie poate salva mii de vieţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: raducioreni.ro
FOTO: raducioreni.ro

Imunologul sucevean Radu Ciornei, deputat în Parlamentul României, a luat o poziţie tranşantă cu privire la măsurile adoptate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Doctorul în imunologie Radu Ciornei (parlamentar USR PLUS de Suceava) este de părere că în contextul numărului mare de decese provocate de noul virus s-ar impune un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie, chiar dacă măsura ar fi hulită.

”Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite şcoala şi absolut tot ce se poate în online şi munca de la domiciliu sunt o obligaţie. Ceea ce fac astăzi guvernanţii prin neinstituirea stării de urgenţă la acest grad de încărcare în spitale şi rată de decese este genocid. Eu cred că un lockdown între 10 decembrie şi 10 ianuarie, ce va fi hulit şi de comercianţi, şi de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieţi, până în luna aprilie. (...) Vor muri pentru ca şcolile să fie deschise şi să putem să umplem sacii de Crăciun, că ei sunt sacrificaţi pentru binele economiei, României, turismului (...)”, a scris imunologul pe contul său de Facebook.

În plus, suceveanul susţine că procentajul de 60% vaccinaţi în rândul angajaţilor din şcoli este obţinut printr-o metodă ”neştiinţifică, aberantă, arbitrară de condiţionare a începerii şcolii de vaccinarea profesorilor nu are nicio bază ştiinţifică”.

Ca soluţii în pandemie, Radu Ciornei propune testarea masivă şi anchetele epidemiologice în focar.

În concluziile sale, imunologul sucevean prezintă marile noastre arme, ca societate, care sunt: 1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!; 2. Purtarea măştii; 3. Distanţarea socială de alte persoane, chiar şi cunoscute; 4. Bunul-simţ epidemiologic (evitaţi aglomeraţia, ieşiţi din casă doar când este necesar); 5. Identificarea şi protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acţiuni sociale); 6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informaţiilor false; 7. Conştientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduieşte idei antivaccin poate provoca mult rău comunităţii; 8. Solidaritatea. Înţelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului.  

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

A ajuns la spital după ce ar fi făcut terapie hiperbară pentru recuperare post-COVID

Un cercetător în imunologie şi vaccinologie de la Institutul Cantacuzino aduce o veste-surpriză: Doza 3 ar putea da imunitate pentru câţiva ani

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite