Cum se prepară musaca de post cu vinete. Reţeta delicioasă care i-a cucerit pe mofturoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: laurasava.ro
FOTO: laurasava.ro

Musacaua cu vinete este o alegere perfectă pentru cei care ţin post, dar şi cei care vor să renunţe la carne din alte motive. Preparatul delicios este preferat şi de cei mari şi de cei mici.

Pentru acest preparat aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de vinete, 500 de grame de  zucchini sau dovlecei, 200 de grame de conopidă, 300 de grame de ceapă, 3 căţei de usturoi, 400 de g pulpă de roşii din conservă, sare, după gust şi 150 ml ulei.

Aşadar, se spală vinetele, se decojesc, dar nu în totalitate, se taie cuburi potrivite peste care se presară sare, se amestecă bine şi se lasă la odihnă.

„În continuare, se decojesc zucchini sau dovleceii (eu am optat pentru zucchini, deoarece îşi menţin bine forma după prăjit). Se taie în cuburi, ca şi vinetele, şi se presară cu sare (doar o linguriţă, de data asta ). Să nu credeţi însă că mâncarea va fi prea sărată, pentru că nu va fi! Şi dovleceii, şi vinetele vor fi scurse înainte de a le adăuga în mâncare. Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici; ceapa şi usturoiul se toacă mărunt”, se arată pe blogul Laurei Sava.

Sursa citată mai arată că apoi se  prăjesc vinetele în ulei încins, în 3 tranşe, nu toate odată. Aşadar, se toarnă 50 de ml de ulei în se storc cuburile de vinete şi pun la prajit. Se lasă cel mult 7 minute, timp în care se amestecă.

”Zucchini se scurg de apa pe care au lăsat-o li se prăjesc împreună cu conopida în tigaia încinsă, unde se mai adaugă 3, 4 linguri de ulei. Se scot când se rumenesc uşor şi se lasă deoparte. La final, se prăjeste ceapa tocată împreună cu usturoiul în puţin ulei (nu foarte mult, ci până devine sticloasă) şi se adaugă vinetele, zucchini şi conopida. Mancarea de post trebuie să fie mai unsă, asa ca nu vă stresaţi din cauza uleiului care abundă. Roşiile tocate din conservă se adaugă ultimele, iar mâncarea se lasă la foc mic, cu capac, timp de 8-10 minute. Se amesteca din când în când. Apoi, se ia capacul şi se mai lasă încă 5 minute”, se arată pe laurasava.ro.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite