Cum a reacţionat nucleul dur al religioşilor după ce Patriarhul Daniel a declarat că s-a vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul daniel Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Patriarhul daniel Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Anunţul Patriarhului Daniel cu privire la vaccinare a provocat un uriaş val de reacţii pe reţelele de socializare. Mulţi utilizatori au refuzat să creadă că informaţia este adevărată, iar alţii l-au acuzat pe liderul Bisericii Ortodoxe Române de trădare sau erezie.

Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.

El a spus: „Sunt cu dublă doză”, şi a precizat că sunt confidenţiale informaţiile.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, Patriarhul a spus: „Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

Patriarhul a mai spus că poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi .Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis şi el un mesaj: „Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieşirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziţia favorabilă a BOR faţă de vaccinarea în sine ca act medical profilactic şi benevol este deja foarte bine cunoscută”.

După anunţul Patriarhului, pe reţelele de socializare a apărut un val de reacţii, multe pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Unii internauţi s-au bucurat că liderul Bisericii Ortodoxe a făcut anunţul şi l-au lăudat, alţii l-au criticat considerând că a făcut anunţul prea târziu.  Au fost şi voci care l-au ironizat. Totodată, numeroase persoane efectiv nu au vrut să creadă că informaţia este adevărată. 

„Vrednic este! Un patriarh minunat, cu dragoste de aproapele si de cei in suferinţă! Cei care îl judecă vor fi la rândul lor judecaţi de Domnul în Împărăţia Sa!”, a comentat Sasha Orgicin.

„Mai bine ar spune oamenilor sa facă ascultare de Dumnezeu!”, Nastasia Mateiu.

„Vai ce blasfemie! Preaparvenitul sa defaimeze în acest hal credinţa bisericii în Planul Domnului! Apoi degeaba au fost arse pe rug de-a lungul timpului vrăjitoarele ce împrăştiau necuratele vorbe ale ştiinţei?! Ruşine! Pupaţi moaştele mai bine :))”, Mihnea Vrăbiescu.

„Era firesc ca dansul să îndrume credincioşii... Nu să i se scoată cu cleştele mărturisirea. Sunt curios de ce nu a făcut-o până acum. Probabil nu o să aflăm niciodată”, Adrian Moldovan.

„Sunteţi penibili, se înţelege din înregistrarea momentului că mai curând a spus în mod sarcatisc că s-a vaccinat în idee de a scăpa de reporteri. Însa şi aici s-a văzut din nou mocirla în care se scalda presa. Nu e vorba despre vaccin aici, ci despre a minţi premeditat sau nu”, Sandu Paraschiv.

„Declaratia Sa a fost “ne-am vaccinat, gata” nici decum “m-am”. E o mica mare diferenta dintre “m-am” si “ne-am”, este o esenta de plural care nu dovedeste in mod clar faptul ca El s-a vaccinat sau ca vorbeste despre El. Mai mintim mult poporul cu televizorul? ”, întreabă Teodora Maria.

„Doar a recunoscut! Tarziu, cine stie cand s-a vaccinat! N-a indemnat! Nu s-a vaccinat in fata enoriasilor pt a-i indruma intr-o mare de informatii contradictorii! Multi bunici ar fi salvat! Jalnic! Vinovat!”, Cati Dragomirescu.

„Este o filmare în care apare şi chiuveta?”, Dorin Munteanu.

„Ati fi putut salva vreo 40.000 de morti de covid si inca vreo 40.000 de alte afectiuni cu un astfel de mesaj facut in ianuarie”, Tudor Borş.

„In alta ordine de idei, mintiti, a refuzat sa spuna daca e vaccinat cu schema completa sau nu. De ce manipulati, cand poate fi verificat atat de usor, iar neincrederea e, oricum, maxima? ”, Rodica Daniela Stan.

„Nu vă este ruşine gunoaielor să vă folosiţi de imaginea Prea Sfinţiei sale pentru planurile voastre inutile? Nu aveţi scrupule şi încercaţi orice metode, de la mici gratuiţi la manipulare, garduri în magazine şi restricţii. Nu sunteţi penibili? O campanie penibilă demnă de vomă care nu va duce decât la ură şi dispreţ”, Sergiu Ilisie.

„Adevăraţii Creştini NU se vor vaccina niciodată cu un Ser Modificator Genetic testat pe Material Fetal !”, Aura Buiac.

„Un trădător covidist”, Ionel Butnariu.

„Aţi ţinut voi seringa? Fake news!”, Iulian Ciobanu.

„Nu exista nici un comunicat oficial, asa ca ... si eu sunt vaccinat cu "tuicomicina"!”, Bogdan Nichitean.

„Doamne ajută, fiecare face ce vrea dar nu constrânşi, nu forţaţi, nu obligaţi”, Cristian Daniel Florea.

„A dat mana cu satana marele alb. Cum sa mai faci ascultare de un lepădat de Hristos”, Cătălin Poputoaia.  

Vă mai recomandăm şi:

Primar din Vâlcea, condamnat pentru un accident rutier. Complicii, traşi după el

Jafuri de 300.000 de lei în satele Vâlcii. Făptuitorii, arestaţi pentru furt calificat 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite