Criminalul care și-a ucis bunicul voia să plece în Rusia pentru a-l sprijini pe Putin în războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care și-a ucis bunicul de față cu polițiștii avea probleme psihice, spun surse din anturajul familiei sale, precum și primarul comunei Bosanci, Neculai Miron. El nu era diagnosticat, însă ar fi avut un comportament paranoic.

Crima a avut loc în comuna Bosanci din județul Suceava FOTO: Oana Șlemco
Crima a avut loc în comuna Bosanci din județul Suceava FOTO: Oana Șlemco

Atacatorul a fost militar, ar fi lucrat ca genist o perioadă în cadrul unității „Mihail Kogălniceanu”, pe care ar fi părăsit-o pentru că nu s-ar fi împăcat cu soldații americani.

De altfel, înainte să comită crima, bărbatul ar fi vrut să plece în Rusia ca să îi sprijine pe Vladimir Putin în războiul din Ucraina.

În ziua tragediei, individul a pus mâna pe două cuțite și, deloc intimidat de uniformele polițiștilor veniți la fața locului, și-a înjunghiat mortal bunicul. El s-a năpustit cu cuțitul și asupra unui polițist, însă aceasta a parat lovitura. Chiar și așa, polițistul a fost tăiat pe față și are nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

Contactat telefonic, medicul psihiatru Alexandru Paziuc a declarat pentru Adevărul că nu este exclus ca nepotul-criminal să fi acționat astfel pe fondul unor tulburări de natură psihică.

„La modul cum a avut loc evenimentul, în plină stradă, de față cu polițiștii este pentru mine dovada unei tulburări psihice. Poate sunt și alți factori, discuții mai vechi, dar și în această situație, modul în care a acționat denotă că nu avea discernământ în momentul respectiv. Noi astfel de situații întâlnim la persoanele cu diagnostic de epilepsie. El a fost militar, genist, poate a suferit un traumatism cranio-cerebral. Pe fondul suferinței cerebrale se pot întâmpla astfel de evenimente de un sadism sau de o cruzime rară. Poate fi și un consum de alcool la mijloc. Nu cantități mari, ne referim la beția patologică”, este de părerere medicul Paziuc.

Crima s-a produs în după-amiaza zilei de joi, 27 octombrie, în comuna Bosanci, din județul Suceava. Un bunic de 87 de ani i-a sunat pe șeful de post și pe primarul comunei ca să ceară ajutor, după ce nepotul său, de 36 de ani, pe care l-a primit în casă după ce s-a întors de la muncă din Anglia, l-a amenințat cu moartea.

După aproape două ore de la primul apel telefonic, o echipă formată din doi polițiști a venit la fața locului. În timp ce oamenii legii stăteau de vorbă cu bătrânul pe stradă, nepotul a ieșit din casă cu două cuțite.

De față cu polițiștii și cu alți martori, l-a înjunghiat pe bătrân și l-a tăiat pe față pe unul dintre oamenii legii. Ca să-l imobilizeze, polițiștii l-au împușcat pe individ în picioare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite