Confiscare record la Suceava: peste 80.000 de perechi de încălțăminte contrafăcută, valorând circa 30 de milioane lei FOTO

0
Publicat:

Încălțămintea, care era adusă din China, a fost găsită în depozitele unei firme din localitatea suceveană Dornești. În acte, marfa trebuia să ajungă în Ucraina.

captură încălțăminte contrafăcută Suceava, FOTO: IPJ Suceava
captură încălțăminte contrafăcută Suceava, FOTO: IPJ Suceava

Captură record de încălțăminte, în județul Suceava, unde polițiștii au confiscat peste 80.000 de perechi de încălțăminte, în valoarea de aproape 30 de milioane de lei.

Marfa contrafăcută a fost găsită în timpul unor percheziții efectuate de IPJ Suceava la spații de depozitare ale unei societăți comerciale din localitatea Dornești.

Din primele verificări și documentația pusă la dispoziție de către Biroul Vamal de Frontieră Dornești, a rezultat că în cursul lunii mai 2023, o societate comercială din China a expediat către o societate comercială din Ucraina articole de încălțăminte sport pentru care nu era menționată nici o marcă.

Încălțămintea a fost depozitată intermediar în punctele de lucru ale firmei din județul Suceava, deși mărfurile intraseră în țara noastră prin portul Constanța.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că bunurile au fost depozitate inițial în portul Agigea - Constanța, iar la data de 14 mai au fost transportate pe teritoriul României și depozitate în spațiile comisionarului din localitatea Dornești, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate în spațiile de depozitare a fost identificată o cantitate foarte mare de încălțăminte sport inscripționată cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Polițiștii suceveni au descoperit în trei dintre halele ce aparțin firmei din Dornești un număr total de 10.340 colete, care conțin 83.320 perechi încălțăminte sport bărbați / damă, inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, în valoare totală estimativă de aproape 30 de milioane de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal și începută urmărirea penală în rem.

Totodată, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării bunurilor, acestea fiind preluate în custodie până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie formulate propuneri pentru instituirea măsurilor asiguratorii în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unității de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activității infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite