Camion încărcat cu lemn, confiscat de poliţiştii din Siret, în urma apelului unui activist de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din orașul Siret (Suceava) au fost sesizați telefonic de către activistul de mediu Dănuț Ghinghiloschi, din echipa Străjerii Pădurilor, asupra unui transport ilegal de material lemnos.

Camionul a ajuns în custodia IPJ Suceava, în comuna Stroești FOTO stireasucevei.ro
Camionul a ajuns în custodia IPJ Suceava, în comuna Stroești FOTO stireasucevei.ro

Camionul, care avea peste 50 de metri cubi de lemn, se deplasa sâmbătă, 16 martie 2024, din direcția Mușenița – Siret și era condus de un bărbat domiciliat în comuna Brodina, județul Suceava.

Maşina a fost oprită în trafic pe o stradă din oraşul Siret, iar, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ansamblul transporta lemn de răşinoase şi avea întocmite necorespunzător documentele de transport, nefiind activată secţiunea "Start transport" din aplicaţie.

„În urma inventarului întocmit de către specialiştii din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, s-a stabilit că autoutilitara era încărcată cu cantitatea de 21,370 mc lemn rotund specia molid, iar remorca era încărcată cu cantitatea de 28,691 mc, împreună totalizând cantitatea de 50,061 mc.

De asemenea, urmare a consultării carnetelor de inventariere s-a constatat că ansamblul de vehicule era încărcat cu o cantitate de 9,341 mai mare decât cea înscrisă în avize.

S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de 50,061 mc lemn rotund specia răşinoase.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule care a fost transportat în custodie la spaţiul special amenajat al IPJ Suceava din comuna Stroieşti", au precizat oficiali ai IPJ Suceava, pentru stireasucevei.ro 

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transport de materiale lemnoase, a unui volum de peste zece metri cubi de lemn, neînsoţite de documente specifice de transport.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite