Cafea savuroasă, preparată acasă, la „presa franceză“. Detaliile care fac totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Cafeaua la french press sau ”presa franceză” este una dintre cele mai simple modalităţi de preparare a energizantei băuturi în propria locuinţă. Sunt, însă, câteva detalii care trebuie respectate pentru a simţi savoarea cafelei din plin.

Sunt fel şi fel de metode de preparere a cafelei acasă, însă niciuna nu se compară cu savoarea pe care o conferă „presa franceză”. Dacă este pregătită corect, în doar patru minute savuroasa cafea poate alinta toate simţurile. 

Suceveanca Grigoriţa Păduraru este coffee master. Ea ne-a explicat că cei care aleg să prepare cafeaua la french press trebuie să ţină cont că se adaugă doar 10 grame de cafea la 180 de ml de apă. 

Cafeaua trebuie să fie proaspăt măcinată sau depozitată în condiţii de siguranţă - adică nu se expune la umiditate.

Temperatura apei pentru prepararea cafelei nu trebuie să fie mai mare de 96 de grade şi nici mai mică de 95 de grade. Termenul de infuzare este de doar patru minute, timp în care cafeua eliberează arome şi uleiuri.

„Nu necesită foarte multă muncă, doar granulaţia este un pic mai mare. Nu este fină precum cafeaua pentru ibric. Apa trebuie să fie la 95 sau 96 de grade pentru că asta asta-i conferă putere cafelei să înforească. 

Orice cafea în momentul în care este preparată înfloreşte şi elimină arome şi uleiuri. La un french press de un litru folosim 56 de grame de cafea. (...) Punem cafeaua în french press, după care turnăm apa în mod circular. Este important ca apa să nu fie turnată dintr-o dată. După turnarea apei, stă patru minute la infuzat. După cele patru minute apăsăm presa, uşor, nu brusc, şi putem servi cafeaua. O cafea trebuie prepară cu dragoste”, a mai spus Grigoriţa Păduraru.

Apa se toarnă circular în presa franceză pentru a ajuta cafeaua să înflorească FOTO: Oana Şlemco

cafea la presa franceza

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Fetiţă de 12 ani muşcată de faţă, de un Husky. Proprietara câinelui a făcut infarct şi a murit

 

Strigăt de disperare al moţilor. Petiţie pentru modernizarea drumului „ruşinii”, Turda - Câmpeni

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite