Trucuri pentru cea mai bună şi aerată salată de icre. Ce trebuie să faci chiar la început ca să nu se taie
0Tradiţia spune că de Revelion trebuie să mâncăm peşte, pentru a avea prosperitate în noul an şi pentru a „înota“ printre necazuri aşa cum înoată peştele în apă. Dincolo de tradiţie şi de superstiţii, din punct de vedere nutriţional, carnea de peşte este extrem de sănătoasă, de aceea avem un motiv în plus s-o consumăm la cât mai multe mese, inclusiv de Anul Nou.
Peştele conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, vitaminele A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Aceste substanţe ajută dezvoltarea cognitivă, îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar. Datorită conţinutului de fier, consumul regulat de peşte previne anemia, iar vitamina D este esenţială în absorbţia şi fixarea calciului, asigurând oase puternice şi o dantură sănătoasă.
În plus, diferitele specii de peşte pot fi preparate în fel şi chip: antreuri delicioase, supe şi ciorbe, feluri principale. Nimic nu se iroseşte de la peşti, iar organele lor reproducătoare, lapţii şi icrele, sunt adevărate delicatese.
Salata de icre este unul dintre antreurile preferate ale românilor şi, cu toate că există zeci de producători şi de sortimente în magazine, nimic nu se compară cu una făcută în casă.
Însă este un preparat sensibil, care se poate transforma rapid într-un eşec. Nu şi dacă ştii principalul truc, prima operaţiune pe care trebuie să o faci când începi să o pregăteşti.
Află aici cum faci salata perfectă de icre, ce truc există ca să nu se taie, ce ingredient spcial o face pufoasă şi aerată şi care sunt miturile legate de prepararea ei.